Αλλαγή σχεδίων για τη φαρμακευτική Sanofi που πλέον εξετάζει την πραγματοποίηση επένδυσης στη Γερμανία, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα ανέφερε πως η γαλλική Sanofi είναι κοντα στη λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση μιας επένδυσης μεταξύ 1,3 δισ. ευρώ και 1,5 δισ. ευρώ σε μια σημαντική μονάδα παραγωγής στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, όπου παράγει την ινσουλίνη Lantus.

Παχυσαρκία: Πράσινο φως Κίνας για το φάρμακο της Novo Nordisk

Η εφημερίδα επικαλούμενη γερμανικές κυβερνητικές πηγές ανέφερε ότι η Sanofi άλλαξε πορεία μετά τις αρχικές σκέψεις να μεταφέρει την παραγωγή της Lantus στη Γαλλία και η εταιρεία είναι τώρα κοντά στη δέσμευση για την αναβάθμιση της γερμανικής εγκατάστασης στη περιοχή Hochst της Φρανκφούρτης.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς «ανυπομονεί πολύ» για την περαιτέρω εξέλιξη, αλλά εναπόκειται στην εταιρεία να παράσχει ενημέρωση.
Η Sanofi πάντως, δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια.

Επενδύσεις απο ΗΠΑ και Ιαπωνία

Μεταξύ των πρόσφατων επιτυχιών του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας για την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της υγείας, είναι η ιαπωνική φαρμακευτικη Daiichi Sankyo εκπρόσωποι της οποίας δήλωσαν τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία ,που δραστηριοιειται εκτός απο την  παραγωγή φαρμάκων και στην παραγωγή βασικών υλικών για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων,  θα δαπανήσει περίπου ‘ενα δισεκατομμύριο ευρώ για να ενισχύσει τις εργασίες της σε φάρμακα ακριβείας για τον καρκίνο κοντά στο Μόναχο.

Σημειώνεται ότι ανάλογο ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly τον περασμένο Νοέμβριο καθώς δεσμεύτηκε να επενδύσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη στη Γερμανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πάουελ- Λαγκάρντ: Τι τους κρατάει ξάγρυπνους και τι δεν είπαν για τα επιτόκια
Διεθνή |

Τι κρατάει ξάγρυπνους την Λαγκάρντ και τον Πάουελ - Τι δεν είπαν για τα επιτόκια

Ο Τζερόμ Πάουελ συμμετείχε μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας Ρομπέρτο Κάμπος Νέτο στο Φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας