Για έναν ακόμη μήνα η ΔΕΗ βάζει ψαλίδι στις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος με βάση την πορεία της χονδρεμπορικής αγοράς.

Για τον μήνα Ιούλιο η ΔΕΗ ανακοίνωσε την ανταγωνιστική χρέωση στο πράσινο τιμολόγιο, το Γ1 προχωρώντας πρώτα σε έκπτωση της τάξης του 31%.

Τιμολόγια ρεύματος: Φθηνότερα τα «μπλε» μετά τις αυξήσεις έως 65% στα «πράσινα»

Τιμολόγια ρεύματος

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία το πράσινο τιμολόγιο της για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες θα είναι στα 0,13557 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη χρέωση του Ιουνίου είναι της τάξης του 14%, όταν η χονδρεμπορική τιμή, όπως διαμορφώθηκε στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας για τον περασμένο μήνα έκλεισε υψηλότερα κατά 22%.

Ουσιαστικά η ΔΕΗ απορρόφησε μέρος της επιβάρυνσης με αποτέλεσμα να κρατήσει τις τιμές ρεύματος σε επίπεδα περίπου σε εκείνα του περασμένου Ιανουαρίου.

Η εταιρεία επίσης στο ίδιο τιμολόγιο για τις καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρων ανακοίνωσε για τον Ιούλιο τη χρέωση στα 0,14385 ευρώ.

Η νυχτερινή χρέωση για τον Ιούλιο είναι στα 0,11418 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η κίνηση της ΔΕΗ να μην μετακυλίσει ολόκληρη την αύξηση της χονδρεμπορικής τιμής έχει μία σημασία καθώς ως ο μεγαλύτερος παίκτης στην προμήθεια της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να επηρεάσει τον ανταγωνισμό.

Πράσινα τιμολόγια

Τις επόμενες ώρες και οι υπόλοιποι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα προχωρήσουν στις ανακοινώσεις των χρεώσεων για τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος.

Οι πληροφορίες θέλουν τους ιδιώτες πάροχους ρεύματος να προχωρούν σε αυξήσεις της τάξης του 15% και να διαμορφώνουν την τιμή στα περίπου 0,15 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η χονδρεμπορική αγορά ρεύματος τον περασμένο μήνα διαμορφώθηκε ως επί το πλείστον από το κόστος των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο. Οι συγκεκριμένες μονάδες είναι ακριβότερες σε σχέση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικοί καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους και να έχουν κατά νου πως μπορούν να αλλάζουν κάθε μήνα προμηθευτή αλλά και κατηγορία τιμολογίου. Εκτός από το μπλε τιμολόγιο ρεύματος, το οποίο έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, την οποία αν σπάσουν θα επιβαρυνθούν με χρηματική ποινή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ