Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας για λογαριασμό της προσκείμενης στον πρόεδρο Μακρόν παράταξης, Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε σήμερα ότι οι υποψήφιοι της παράταξης που ήρθαν τρίτοι και «η διατήρηση των οποίων θα είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή βουλευτή του Εθνικού Συναγερμού» θα πρέπει να αποσυρθούν και να υποστηρίξουν «έναν άλλον υποψήφιο που υπερασπίζεται τις αξίες της Δημοκρατίας».

Μελανσόν: Το διακύβευμα των εκλογών είναι η Δημοκρατία

«Απόψε δεν είναι μια βραδιά σαν τις άλλες. Το μάθημα αυτής της βραδιάς είναι ότι η ακροδεξιά είναι προ των πυλών της εξουσίας» είπε ο Ατάλ τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να μην έχει η ακροδεξιά την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο και να αποφευχθεί η καταστροφή της χώρας.

«Το λέω με τη δύναμη που απαιτεί η στιγμή σε κάθε ψηφοφόρο μας. Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει στον Εθνικό Συναγερμό. Η Γαλλία αξίζει να μην διστάζουμε να κάνουμε τα πάντα για να μην συμβούν τα χειρότερα» είπε ο Ατάλ.

«Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει» στην ακροδεξιά και «στο καταστροφικό της έργο», δήλωσε ακόμη ο Ατάλ. «Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει στον Εθνικό Συναγερμό (…) Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: να αποτρέψουμε στον Εθνικό Συναγερμό να αποκτήσει απόλυτη πλειοψηφία», τόνισε αφού το στρατόπεδό του και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πρώτο γύρου βουλευτικών εκλογών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Mevaco: Σύμβαση 22 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων Φωτοβολταϊκού Πάρκου
Επικαιρότητα |

Mevaco: Σύμβαση 22 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων Φωτοβολταϊκού Πάρκου

Η παραγωγή και η παράδοση του συνόλου των ως άνω σταθερών μεταλλικών βάσεων στήριξης για το ανωτέρω Φ/Β Πάρκο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους