To πράσινο φως έδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πληροφοριακό δελτίο για την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της εταιρείας Ginger Digital που αφορά την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Epsilon Net με τίμημα 12 ευρώ ανά μετοχή.

Αγορά πληροφορικής: Με κοινή συνισταμένη τις εξαγορές

Σχετικά με το Προσφερόμενο Τίμημα, σημειώνεται ότι: (α) υπερβαίνει κατά 24,64% τη ΜΣΧΤ των Μετοχών κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας Δημιουργίας της Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης, η οποία ανήλθε σε €9,63, και (β) υπερβαίνει κατά 13,64% με την τιμή που προσδιορίστηκε από τον Αποτιμητή σε συνέχεια διενέργειας αποτίμησης λαμβάνοντας υπόψη διεθνώς αποδεκτά κριτήρια και μεθόδους και περιλαμβάνεται στην Έκθεση Αποτίμησης, η οποία ανήλθε σε €10,56 ανά Μετοχή

Η Δημόσια Πρόταση αφορά στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών, οι οποίες, κατά την Ημερομηνία Δημιουργίας της Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης, ανέρχονταν σε 20.100.000 μετοχές και αντιστοιχούσαν σε ποσοστό περίπου 37,08% του συνολικού καταβεβλημένου κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας,

Η Ginger Digital κατέχει ήδη το 78,38% των μετοχών της εισηγμένης.  Ως προς την περίοδο κατά την οποία οι μέτοχοι δύνανται να αποδέχονται τη δημόσια πρόταση (με την υποβολή σχετικής έγγραφης δήλωσης αποδοχής), αυτή θα  διαρκέσει συνολικά πέντε εβδομάδες, με έναρξη την 1η Ιουλίου 2024 στις 08:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και λήξη στις 2 Αυγούστου 2024, με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Μετά τη λήξη της περιόδου αποδοχής, θα ασκηθεί το δικαίωμα εξαγοράς ώστε να προχωρήσει η διαγραφή των μετοχών από το ταμπλό του χρηματιστηρίου.

Ισχυρά μεγέθη η Epsilon Net

Yπενθυμίζεται πως κατά 33,38% αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Epsilon Net το πρώτο τρίμηνο του 2023 και διαμορφώθηκαν σε 27,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 7,8 εκατ.  ευρώ ενισχυμένα κατά 42,86% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις