Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, αν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Νότια Κορέα κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών αφήνοντας περιθώρια για χαλαρότερη νομισματική πολιτική από τη χώρα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,84% χαμηλότερα και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε κατά 1,77% χαμηλότερα μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,37%. Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε οριακά χαμηλότερα.

Ο Όμιλος Longfor αναρριχήθηκε 5,41% αφού η εταιρεία επαγόρασε 219,6 εκατ. δολάρια σε ομόλογα που είχαν επιτόκιο 3,85%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,38%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix κέρδισε 0,78%. Το ιαπωνικό γιεν αποδυναμώθηκε έως και στα 161,67 έναντι του δολαρίου, παραμένοντας στα χαμηλά 38 ετών.

Ασήμι: Έκλεψε τη λάμψη του χρυσού – Αλμα 21% μέσα μόλις 6 μήνες

Με το βλέμμα στην BoJ τα ασιατικά χρηματιστήρια

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι πιθανό να μειώσει τις αγορές ομολόγων κατά περίπου 100 δισ. δολάρια το πρώτο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου ποσοτικής σύσφιξης που θα δημοσιοποιηθεί αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Η Mitsubishi Heavy Industries έδωσε σημαντικές στηρίξεις, καθώς ενισχύθηκε κατά 4,87% σε νέο υψηλό όλων των εποχών, μετά από ένα σερί έξι ανοδικών ημερών.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,6% καθώς η Reserve Bank of Australia δημοσίευσε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής του Ιουνίου, στην οποία τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συζήτησαν την αύξηση των επιτοκίων αλλά τελικά αποφάσισαν να τα διατηρήσουν σταθερά στο 4,35%.

Τα μέλη είπαν ότι είναι ακόμα δυνατό να επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό μέσα σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο χωρίς να απομακρυνθούμε από την πλήρη απασχόληση, ενώ αναγνώρισαν ότι αυτός ο «στενός δρόμος» γίνεται στενότερος.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας έφτασε στο 2,4% τον Ιούνιο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 2,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές