Υπό έλεγχο συντηρεί τις πιέσεις του το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, αφήνοντας αρκετούς βραχυπρόθεσμους να πάρουν μέρος των χθεσινών κερδών τους, χωρίς να ανεβάσουν τους συναλλακτικούς ρυθμούς σε επίπεδο που να ανησυχεί προς ώρας τους long.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιχαρακώνεται και πάλι το ΧΑ – Πιέσεις από ΕΛΧΑ και Cenergy

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,45% στις 1.414,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 24,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.442,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,10% στις 1.242,14 μονάδες.

Χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο βασικός «πρωταγωνιστής» της σημερινής συνεδρίασης είναι ο χαμηλός τζίρος, καθώς το ΧΑ χρειάστηκε σχεδόν τρεις ώρες για να διακινήσει 4 εκατ. τεμάχια. Λίγο πάνω και από τα 20 εκατ. ευρώ ο τζίρος, αποτυπώνοντας ότι ακόμη οι περισσότερες κινήσεις είναι αναγνωριστικές στο νέο εξάμηνο που άρχισε.

Αναγνωριστικές, αλλά και επιφυλακτικές, καθώς οι αγορές έχουν ακόμη έναν σκόπελο – εστία αβεβαιότητας που θα πρέπει να περάσουν, καθώς την Πέμπτη είναι οι βρετανικές εκλογές και την Κυριακή ο δεύτερος γύρος των γαλλικών βουλευτικών εκλογών. Και μπορεί να υπήρξε μια εξομάλυνση στο ρίσκο που αποτυπώνουν οι αγορές σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εστίες αβεβαιότητας έχουν εκλείψει.

Ένα τέτοιο περιβάλλον, σε συνδυασμό με την αυριανή αργία στις ΗΠΑ, συγκρατεί τις μεγάλες κινήσεις στο ταμπλό. Ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας είναι μάλιστα το γεγονός ότι 20 τίτλοι του FTSE 25 δεν έχουν καταφέρει να διακινήσουν πάνω από 90 χιλ. τεμάχια μέχρι τώρα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι ΕΛΧΑ, Alpha bank, Cenergy, Εθνική, Βιοχάλκο και Autohellas σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Aegean, ΔΑΑ, Coca Cola, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Σαράντης και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια κερδίζουν 1,15%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Jumbo, Motor Oil και ΟΠΑΠ να σημειώνουν μικρά κέρδη. Αμετάβλητη είναι η μετοχή του Τιτάνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών