Επιστροφή στην εσωστρέφεια σήμερα για το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά την χθεσινή άνοδο επιβεβαιώνει ότι τα ηνία του ταμπλό βρίσκονται στους βραχυπρόθεσμους, οι οποίοι σπεύδουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,23% στις 1.417,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.449,10 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,66% στις 1.247,77 μονάδες.

Μετά τη Γαλλία, οι ευρωαγορές ανησυχούν και για τη Μ. Βρετανία

Παλινδρόμηση… χαρά των βραχυπρόθεσμων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά βρίσκεται σε εσωστρέφεια αναλώνοντας τις τελευταίες συνεδριάσεις σε ένα εύρος μεταξύ 1.400 και 1.420 μονάδων, χωρίς να κάνει μια αποφασιστική κίνηση για να σπάσει από την παλίνδρομη κίνηση. Μια κίνηση που είναι κυριολεκτικά η… χαρά των βραχυπρόθεσμων, οι οποίοι σπεύδουν για λίγες ποσοστιαίες μονάδες να κρατήσουν ρευστότητα και να μην πάρουν μεγάλο ρίσκο.

Βέβαια το ρίσκο φαίνεται να παραμένει χαμηλό σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, καθώς η εικόνα της αγοράς, η οποία έχει αντέξει τη διπλή πολιορκία των 1.400 μονάδων, είναι ακόμη θετική. Το ίδιο δεν ισχύει όμως σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, κάτι που φαίνεται και στον τζίρο των ημερών, καθώς δεν ήταν ικανοποιητικός ώστε να υπονοήσει σαφή αλλαγή πλεύσης. Οπότε χρειάζεται ακόμα προσοχή.

Αν και τεχνικά αποφύγαμε και πάλι την ενδεχόμενη επιβαρυντική απώλεια των 1400 του Γενικού Δείκτη, δεν φαίνεται να υπάρχουν δυνάμεις για να οδηγήσουν υψηλότερα τις τιμές. Και όλα εξαρτώνται από τις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες ενδιάμεσα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων είναι τόσο κρίσιμες όσο και πολυάριθμες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει απώλειες 2%, με τις Alpha Bank. Cenergy και Εθνική να χάνουν πάνω από 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, Autohellas, ΔΑΑ, Πειραιώς, Jumbo, Eurobank, Motor Oil, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, Σαράντης, Βιοχάλκο και Λάμδα.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το +1%. Χωρίς μεταβολή είναι η ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών