H Airbus παρέδωσε συνολικά περίπου 67 αεροσκάφη τον Ιούνιο, ανεβάζοντας το σύνολο για το πρώτο εξάμηνο του έτους σε περίπου 323 αεροσκάφη, αυξημένο κατά 2% από την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφεραν πηγές της βιομηχανίας τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Airbus: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση 70 αεροσκαφών

Η Airbus, η οποία την περασμένη εβδομάδα μείωσε την πρόβλεψή της για τις παραδόσεις για ολόκληρο το έτος σε 770 αεροσκάφη από 800 εν μέσω ανησυχιών για την αλυσίδα εφοδιασμού, αρνήθηκε να σχολιάσει πριν από τη δημοσίευση μηνιαίων και εξαμηνιαίων στοιχείων που αναμένονται στις 8 Ιουλίου.

Mετριασμός προσδοκιών από την Airbus

Σε τριμηνιαία βάση, ο προκαταρκτικός αριθμός υποδηλώνει πτώση 4% από το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Υπογραμμίζοντας τις τάσεις που ώθησαν την Airbus να μειώσει τους στόχους την περασμένη εβδομάδα, το σύνολο του Ιουνίου υπολείπεται επίσης των αρχικών φιλοδοξιών της εταιρείας για το μήνα κατά περίπου 10 αεροσκάφη, επιπλέον των μονοψήφιων ελλείψεων τους προηγούμενους μήνες, ανέφεραν οι προμηθευτές.

Η Airbus επικαλέστηκε ελλείψεις κινητήρων, δομικών μερών και εσωτερικών χώρων για την απόφαση της περασμένης εβδομάδας να μειώσει τον στόχο παράδοσης, η οποία ήρθε μετά την αναφορά του Reuters για ένα νέο κύμα καθυστερήσεων στην παραγωγή στα τέλη Μαΐου, λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων.

Η Airbus την περασμένη εβδομάδα επιβράδυνε τα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή της οικογένειας A320neo με τις καλύτερες πωλήσεις, καθυστερώντας την ημερομηνία κατά την οποία αναμένει να φτάσει σε ταχύτητα παραγωγής ρεκόρ 75 αεροσκαφών το μήνα έως το 2027 από το 2026. Αυτό συγκρίνεται με περίπου 50 τζετ το μήνα τώρα.

Με βάση τα δεδομένα παρακολούθησης, η αναλύτρια της Jefferies, Chloe Lemarie, εκτίμησε επίσης ότι η Airbus παρέδωσε 67 αεροσκάφη τον Ιούνιο, βάζοντάς την σε πορεία για αυτό που περιέγραψε ως αδύναμο δεύτερο τρίμηνο στη βασική εμπορική δραστηριότητα, με αντίθετους ανέμους όπως υψηλότερο αριθμό εργαζομένων και χαμηλότερο όγκο σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Ο αναλυτής της Bernstein, Douglas Harned, έγραψε ότι αναμένει μια πιο μέτρια αύξηση των παραδόσεων στο μέλλον και μείωσε την πρόβλεψή του για τις παραδόσεις το 2025 σε 870 αεροσκάφη από 915.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή