Αναταράξεις προκαλεί στον κολοσσό της Ernst and Young η αναβίωση ενός παλιού σχεδίου, σύμφωνα με τους FT.

Ξεδιπλώνοντας τη δική της στρατηγική την Πέμπτη, η Tζάνετ Τρανκέιλ, CEO της EY, απέκλεισε την άμεση αναβίωση του σχεδίου, που ονομάζεται Project Everest. Θα είχε αποσχίσει τις συμβουλευτικές δραστηριότητες της EY για να την απαλλάξει από τους κανόνες σύγκρουσης συμφερόντων που την εμποδίζουν να συνεργάζεται με τους ελεγχόμενους πελάτες της EY.

Αλλά η εναλλακτική στρατηγική της για την ανάπτυξη, με την επωνυμία «All in», επικρίθηκε από ορισμένους κύκλους ως ανεπαρκής στις λεπτομέρειες, ενώ παρέκαμψε μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που είχε θέσει το Εverest.

Στελέχη από αντίπαλες εταιρείες παρακολουθούν στενά για να δουν αν η CEO μπορεί να ξαναδώσει κατεύθυνση στην εταιρεία των 50 δισ. δολαρίων ή αν θα είναι σε θέση να φέρει πίσω απογοητευμένους συνεργάτες ή πελάτες.

Περισσότερη ουσία

«Είχαν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν και χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη ουσία», δήλωσε ένα άτομο που συντονίστηκε σε μια διαδικτυακή εκπομπή στην οποία η Τρανκέιλ περιέγραψε τη στρατηγική για τους 14.000 εταίρους της EY.

Το άτομο είπε ότι αντάλλαξαν απογοητευμένα μηνύματα με άλλους ακροατές κατά τη διάρκεια της 75λεπτης κλήσης, καθώς αγωνίζονταν να διακρίνουν συγκεκριμένα σχέδια και έφυγαν μπερδεμένοι σχετικά με τη στάση της CEO για το Έverest.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν κυκλοφορήσει φήμες στο εσωτερικό της εταιρείας ότι το έργο είναι και πάλι σε λειτουργία, με τους ανθρώπους να επισημαίνουν απολύσεις εξοικονόμησης κόστους ή άλλες διαρθρωτικές αλλαγές για να υποστηρίξουν ότι οι εργασίες βρίσκονται και πάλι σε εξέλιξη. H Tρανκέιλ διέκοψε αυτή τη συζήτηση με το σημείωμα του προσωπικού την Πέμπτη, λέγοντας ότι η εταιρεία θα πρέπει να «δεσμευτεί εκ νέου να συνεργαστεί ως ένας οργανισμός».

Παρ ‘όλα αυτά, είπε στο webcast ότι τα ζητήματα που ώθησαν το Everest παρέμειναν, σύμφωνα με αρκετούς εταίρους, ενισχύοντας την εντύπωση ότι θα ήταν ανοιχτή στην επανεξέταση κάποιου είδους απόσχισης μακροπρόθεσμα.

«Η ιδέα ότι δεν είναι εκτός τραπεζιού, αλλά ότι δεν υπάρχει τίποτα στο τραπέζι, δεν ικανοποιεί ούτε εκείνους που θέλουν να επιστρέψει ούτε εκείνους που πίστευαν ότι ήταν κακή ιδέα», δήλωσε ο ακροατής της διαδικτυακής εκπομπής.

Σε μειονεκτική θέση η EY

Επειδή η EY ελέγχει τις περισσότερες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των Google, Amazon και Oracle, ο συμβουλευτικός της βραχίονας βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε μεγάλα έργα πληροφορικής σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές που μπορούν να συνεργαστούν με αυτές τις εταιρείες. Ο Truncale υποσχέθηκε την Πέμπτη «διαφορικές επενδύσεις» σε άλλες υπηρεσίες για την ανάπτυξη του συμβουλευτικού βραχίονα, όπως ο μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες και οι συμβουλές βιωσιμότητας.

Σε ένα σημείωμα προς τους 400.000 υπαλλήλους της EY, η CEO ανέφερε ότι θα δώσει έμφαση σε αυτά τους επόμενους μήνες. Άνθρωποι με γνώση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων δήλωσαν ότι το έργο της σύνδεσης της παγκόσμιας στρατηγικής μαζί με σχέδια για μεμονωμένες χώρες και επιχειρηματικούς τομείς ήταν ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Ο αργός ρυθμός έχει απογοητεύσει ορισμένα ανώτερα στελέχη κάτω από την Tρανκέιλ, σύμφωνα με τις πηγές.

Το «Αll in» ξεδιπλώνεται

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι θα υπάρξει «συνεχής διάλογος με τους εταίρους και τους ανθρώπους της EY» καθώς το σχέδιο «All in» ξεδιπλώνεται. Στέλεχος της εταιρείεας δήλωσε ότι χιλιάδες υπάλληλοι και συνεργάτες είχαν ήδη συμβάλει στη στρατηγική αυτή μέσω εκατοντάδων ωρών εργαστηρίων, συζητήσεων και ερευνών.

Η διφορούμενη θέση της CEO για το Everest επέτρεψε σε ορισμένους να συνεχίσουν να ελπίζουν για μια απόσχιση ή πώληση του συμβουλευτικού βραχίονα – και για το προσωπικό οικονομικό απροσδόκητο κέρδος που κάποτε υποσχέθηκε το Everest μέσω πληρωμών σε μετρητά σε ελεγκτικούς εταίρους ή μετοχικών μεριδίων για όσους συμμετείχαν σε μια πρόσφατα ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία.

Μια βασική δοκιμασία του «All in» θα είναι εάν οι συνεργάτες υψηλής απόδοσης παραμένουν ενεργοποιημένοι και αφοσιωμένοι στην επιχείρηση.

Όταν ένας ανώτερος συνεργάτης αποφάσισε να φύγει πρόσφατα, ένας συνάδελφος προσπάθησε να τον αποτρέψει επιμένοντας ότι η CEO θα παραδώσει το Everest 2.0. Το σχέδιο δεν λειτούργησε.

«Κατά τη διάρκεια του Everest όλοι ανέμεναν την ημέρα πληρωμής», είπε ο πρώην συνεργάτης. «Τώρα υπάρχει ένα τεράστιο κενό ηγεσίας και γνωρίζω πολλούς εταίρους, εταίρους υψηλής απόδοσης, που θέλουν να φύγουν. Καθώς η αγορά βελτιώνεται, ο ρυθμός των αναχωρήσεων θα αυξηθεί».

Η Laura Empson, καθηγήτρια στο Bayes Business School του Πανεπιστημίου του Λονδίνου που ειδικεύεται στη διαχείριση επιχειρήσεων επαγγελματικών υπηρεσιών, δήλωσε ότι η ασαφής έναρξη της στρατηγικής της Tρανκέιλ θα μπορούσε ακόμη να αποδειχθεί, εάν τεθεί σε εφαρμογή μια ισχυρή διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Συναίνεση

«Η λύση στις δυσεπίλυτες συγκρούσεις προέρχεται από μια προσεκτική διαδικασία οικοδόμησης συναίνεσης μεταξύ των ανθρώπων που συλλογικά έχουν πολλά να χάσουν», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή