Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Μάιο μετά από μείωση δύο μηνών, ενώ οι απολύσεις αυξήθηκαν εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 221.000 στα 8,140 εκατομμύρια την τελευταία ημέρα του Μαΐου, ανέφερε το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας στην έκθεσή του για την έρευνα για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας και τη ροή εργασίας, ή JOLTS, σήμερα.

Οι εργοδότες στις ΗΠΑ θέλουν περισσότερους εργαζομένους με μερική απασχόληση

Τα στοιχεία για τον Απρίλιο αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω σε 7,919 εκατομμύρια μη καλυμμένες θέσεις εργασίας αντί για τα 8,059 εκατομμύρια που είχαν αναφερθεί προηγουμένως. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 7,910 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας τον Μάιο. Οι κενές θέσεις κορυφώθηκαν στο ρεκόρ των 12,182 εκατομμυρίων τον Μάρτιο του 2022.

Οι απολύσεις αυξήθηκαν κατά 112.000 σε 1,654 εκατομμύρια τον Μάιο. Η σταδιακή επανεξισορρόπηση της αγοράς εργασίας και η υποχώρηση του πληθωρισμού φέρνουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιο κοντά στην έναρξη του κύκλου χαλάρωσης, με τις χρηματοπιστωτικές αγορές να εξακολουθούν να βλέπουν την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υπέδειξαν πρόσφατα το αντίθετο, σημειώνει το Reuters.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα διατηρεί το επιτόκιο αναφοράς μίας ημέρας στο σημερινό εύρος 5,25%-5,50% από τον περασμένο Ιούλιο. Η Fed έχει αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 525 μονάδες βάσης από το 2022 για να πατάξει τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή