Ο τομέας των ταχυμεταφορών στην Κίνα διαχειρίστηκε περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια πακέτα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσαν τα κρατικά ταχυδρομεία της χώρας (SPB).

Η διακίνηση του παραπάνω όγκου των πακέτων έγινε 59 ημέρες νωρίτερα σε σύγκριση με το 2023, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Τον Ιούνιο, ο μέσος ημερήσιος όγκος διακίνησης πακέτων ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια πακέτα, ενώ ο μέσος μηνιαίος όγκος ξεπέρασε τα 13 δισεκατομμύρια πακέτα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Αυτοκινητοβιομηχανία: Οι κινεζικές εταιρείες θα ελέγχουν το 33% της παγκόσμιας αγοράς το 2030

Από την εισαγωγή σε χρήση νέου εξοπλισμού σε μεγάλη κλίμακα, αλλά και την υλοποίηση πρωτοβουλιών εμπορικών ανταλλαγών, οι εταιρίες ταχυμεταφοράς πακέτων έχουν επιταχύνει την εξάλειψη των παλαιών μεθόδων διαλογής ενισχύοντας τα συστήματα ελέγχου, ενώ έχουν αυξήσει τη χρήση οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας προωθώντας και την έξυπνη, αλλά και με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα αναβάθμιση του εξοπλισμού, σύμφωνα με τα κρατικά ταχυδρομεία.

Ψηφιακές άδειες

Το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας άρχισε χθες, Δευτέρα, την πιλοτική εφαρμογή ενός προγράμματος έκδοσης ψηφιακών αδειών κυκλοφορίας οχημάτων σε 60 πόλεις, σε μία προσπάθεια απλούστευσης της διαχείρισης των υπηρεσιών που προσφέρονται στη διαδικασία αδειοδότησης των οδηγών οχημάτων.

Η κινεζική νομοθεσία απαιτεί από τους οδηγούς να φέρουν μαζί τους, τόσο το δίπλωμα οδήγησης, όσο και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούν.

Περισσότερες από 2,15 εκατομμύρια ψηφιακές άδειες κυκλοφορίας εκδόθηκαν χθες από το υπουργείο σε 60 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Πεκίνου και της Τιαντζίν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή