Επιπλέον 55 εκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, στην εταιρεία κατασκευής αεροταξί Archer Aviation καθώς το η ναυαρχίδα της εταιρείας αεροταξί ολοκλήρωσε μια μεταβατική πτήση τον περασμένο μήνα, δήλωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.

Η τελευταία επένδυση ακολουθεί τις αγορές ανοιχτής αγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας 8,3 εκατομμυρίων μετοχών της Archer τον Μάρτιο, γεγονός που κατέστησε την Stellantis,  τον μεγαλύτερο μέτοχο στον κατασκευαστή ηλεκτρικής κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.

Stellantis: Βάζει… φρένο στην τηλεργασία – Οι μηχανικοί πίσω στους χώρους εργασίας

Η Stellantis είχε επίσης επενδύσει 110 εκατομμύρια δολάρια στην Archer πέρυσι μέσω ενός συνδυασμού αγορών μετοχών ανοιχτής αγοράς και μιας συμφωνίας χρηματοδότησης μεταξύ των δύο εταιρειών.

Το eVTOL «Midnight» της Archer πέτυχε ένα ορόσημο αφού ολοκλήρωσε μια μεταβατική πτήση τον περασμένο μήνα.

Μια μεταβατική πτήση συμβαίνει όταν ένα αεροσκάφος απογειώνεται κατακόρυφα όπως ένα ελικόπτερο, επιταχύνει προς τα εμπρός, μεταβαίνει από πτήση με ώθηση σε πτήση με πτερύγια πριν επιβραδυνθεί και προσγειωθεί κατακόρυφα.

Το Midnight, το αεροσκάφος παραγωγής της Archer,  έχει σχεδιαστεί γύρω από την ιδιόκτητη διαμόρφωση αεροσκαφών 12-tilt-6. Το Midnight έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες συν έναν πιλότο για ταξίδια μικρών αποστάσεων πλάτη με πλάτη περίπου 20 μιλίων, με ελάχιστο χρόνο φόρτισης μεταξύ των ταξιδιών.

Οι μετοχές της Archer σημείωσαν άνοδο 9% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ. Αλλά η μετοχή έχει υποχωρήσει 44,3% μέχρι στιγμής φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο
Επικαιρότητα |

ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο

H συλλογή Ηλεκτρικός Πολιτισμός είναι εμπνευσμένη από τη μεγάλη ιστορία και κληρονομιά της ΔΕΗ, που είναι παράλληλες και συνυφασμένες με τον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.