Ώρες αγωνίας ζουν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της Folli Follie εν αναμονή της απόφασης των ομολογιούχων πιστωτών για την παρουσία τους στην εταιρεία μετά την άρνηση του δικαστηρίου να θέσει τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης και να τα αποδώσει στους ζημιωθέντες μικρομετόχους για την πολύκροτη υπόθεση της παραποίησης των ισολογισμών που ελάμβανε χώρα στην εταιρεία επί πολλά χρόνια.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως πιθανότατα σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα και τη στάση που θα κρατήσει μετά την αρνητική δικαστική απόφαση.

Folli Follie: Στο σπίτι οι Κουτσολιούτσοι, στον «αέρα» η διάσωση της εταιρείας

Στο τραπέζι υπάρχει πάντοτε η λύση της υποβολής έφεσης. Ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί αφού πρώτα ληφθεί υπόψη η εισήγηση του νομικού τμήματος.

Οι ομολογιούχοι κρατούν την τύχη της εταιρείας

Η απόφαση των ομολογιούχων πιστωτών θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την επιβίωση της Folli Follie. Γιατί σε περίπτωση που υπαναχωρήσουν από τη συμφωνία εξυγίανσης, και με απλά λόγια «τραβήξουν την πρίζα» τότε εκτιμάται πως θα υπάρξει βίαιη κατάρρευση της εταιρείας.

Και αυτό γιατί, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν, η εταιρεία δεν διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα για να συνεχίσει τις εργασίες της. Η Folli Follie άλλωστε λειτουργεί τα τελευταία 6 χρόνια χωρίς δανειακή συνδρομή, προπληρώνοντας μετρητοίς τις αγορές εμπορευμάτων της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, Γιώργος Σάμιος (σ.σ. είχε τοποθετηθεί με δικαστική απόφαση το 2020 ύστερα από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), μιλώντας σε δημοσιογράφους είχε εκμυστηρευτεί ότι η εταιρεία δεν μπορεί να προχωρήσει «ούτε εξάμηνο» χωρίς την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων.

Τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ήταν αξίας 31 εκατ. ευρώ και επρόκειτο να μεταβιβαστούν στο νέο φορέα που συστάθηκε βάση της συμφωνίας με τους ομολογιούχους και θα οδηγούσε σε – μερική έστω – αποζημίωση των ομολογιούχων που εξαπατήθηκαν (όπως και οι υπόλοιποι μέτοχοι).

Η περιουσία που μπήκε στον «πάγο»

Υπενθυμίζεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία που ήταν δεσμευμένα:

1. Ένα γεωτεμάχιο εμβαδού 497 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο δήμο νέου Ψυχικού.

2. Δύο αγροτεμάχια έκτασης 316 τετραγωνικών μέτρων και 334 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκονται στο δήμο Κορωπίου.

3. Ένα αγροτεμάχιο έκτασης 13.883.34 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Κορωπίου – Βάρης.

4. Ενα οικόπεδο έκτασης 42.14 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην πόλη των Φηρών.

5. Οριζόντια ιδιοκτησία συνολικού εμβαδού 1.110 τετραγωνικών μέτρων πού βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας.

6. Γεωτεμάχιο εμβαδού περίπου 16.000 τετραγωνικών μέτρων με κτίσμα 2 ορόφων εμβαδού τριών χιλιάδων 819 τετραγωνικών μέτρων στην Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας κοντά στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, οικόπεδο εμβαδού 12.000 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Άγιος Στέφανος.

7. Ακίνητο εμβαδού 687 τετραγωνικών μέτρων στο δήμο Κορωπίου.

Επιπλέον, η απόφαση αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει και μετρητά που φτάνουν συνολικά σε 3.087.000 ευρώ.

Ο «λευκός ιππότης»

Η μοναδική ελπίδα της διοίκησης σε περίπτωση υπαναχώρησης των ομολογιούχων θα ήταν η έλευση κάποιου νέου στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα συνεισέφερε τα απαιτούμενα κεφάλαια για την επανεκκίνηση της εταιρείας.

Η Folli Follie διαθέτει σήμερα περίπου 70 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία ενώ παράλληλα συνάπτει νέες συνεργασίες, μετά την απώλεια 42 μαρκών που αντιπροσώπευε με κυριότερη τη Nike μέχρι που ξέσπασε το σκάνδαλο.

Στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους σταμάτησε και η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αφού τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπήρχε προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης των αξιών της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις