Στην 302η θέση στο επιστημονικό πεδίο «Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων» (Economics and Business) για το 2024-25 κατέταξε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) ο διεθνής φορέας αξιολόγησης “US News” διακρίνοντάς το ως το μοναδικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως, στο συγκεκριμένο πεδίο.

Tο ΟΠΑ, σύμφωνα με τον διεθνή φορέα αξιολόγησης “US News”, έχει ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στο κριτήριο «ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της χώρας», όπου κατέλαβε την 25η θέση παγκοσμίως. Επιπλέον, το ΟΠΑ έχει υψηλή επίδοση και στο κριτήριο «ερευνητική φήμη των Πανεπιστήμιων ανά γεωγραφική περιοχή (Ευρώπη)», όπου κατέλαβε την 47η θέση παγκοσμίως.

ΟΠΑ: Στις κορυφαίες θέσεις διεθνώς τα μεταπτυχιακά προγράμματα

H US News συγκέντρωσε δεδομένα από τη βιβλιογραφική βάση της “Web of Science” κατά την πενταετία 2018-22, ενώ τα κριτήρια αξιολόγησης της κατάταξης ήταν: α) η ερευνητική φήμη του Πανεπιστημίου στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει, β) ο αριθμός των δημοσιεύσεων, γ) ο αριθμός και η απήχηση των αναφορών (citations), δ) ο αριθμός και το ποσοστό των δημοσιεύσεων που βρίσκονται στο top 1% και top 10% με τις περισσότερες αναφορές, καθώς και ε) το ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε: «Το ΟΠΑ παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως αναφορικά με τα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει. Η νέα αυτή διάκριση αντανακλά το υψηλό επίπεδο ποιότητας του διδακτικού προσωπικού, των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών, της έρευνας που εκπονείται, αλλά και της εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Euro 2024: Οι προβλέψεις για τη φάση των «8» – Τι δείχνουν τα στατιστικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |

Euro 2024: Οι προβλέψεις για τη φάση των «8» – Τι δείχνουν τα στατιστικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι εκτιμήσεις για το Euro 2024 με βάση τη συνεργασία του AUEB Sports Analytics Group και της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Τεργέστης

ΕΚΠΑ: Aποφοίτησαν οι πρώτοι του ξενόγλωσσου προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα
Academia |

ΕΚΠΑ: Αποφοίτησαν οι φοιτητές του πρώτου ξενόγλωσσου προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΠΑ η τελετή αποφοίτητησης του πρώτου προπτυχιακού προγράμματος σπουδών πλήρους φοίτησης στη χώρα μας, που διδάσκεται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα