Θετικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από στοιχεία από την περιοχή, ενώ η Wall Street ενισχύθηκε τη νύχτα καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell’s δήλωσε ότι υπάρχει «πρόοδος» στον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,2% επεκτείνοντας την άνοδο του πάνω από το όριο των 40.000, ενώ ο ευρείας βάσης Topix κέρδισε 0,4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,34%, ενώ ο δείκτης Kosdaq κέρδισε 0,52%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύθηκε κατά 0,24%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,12%, αλλά ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,18%.

Σε επίπεδο τίτλων, κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Alibaba ανακοίνωσε ότι είχε επαναγοράσει συνολικά 613 εκατομμύρια κοινές μετοχές της έναντι 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο. Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1,7% σήμερα.

Ο δείκτης BSE Sensex της Ινδίας ξεπέρασε για λίγο το όριο των 80.000 μονάδων, φτάνοντας σε υψηλό όλων των εποχών. Το Nifty 50 έφτασε επίσης στο ιστορικό υψηλό των 24.307,25 μονάδων.

Η au Jibun Bank ανέφερε ότι ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών της Ιαπωνίας μειώθηκε στο 49,7 τον Ιούνιο, απότομα κάτω από 52,6 τον προηγούμενο μήνα. Αυτό σηματοδοτεί μείωση της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα της Ιαπωνίας για πρώτη φορά μετά επτά μήνες.

Η τράπεζα σημείωσε ότι μια ελαφρά μείωση στη δραστηριότητα των υπηρεσιών, η πρώτη πτώση από τον Αύγουστο του 2022, αντιστάθμισε μια οριακή αύξηση της μεταποιητικής παραγωγής.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών υπηρεσιών Caixin έδειξε ότι ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας επεκτάθηκε για 18ο συνεχόμενο μήνα, αν και με τον πιο αργό ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2023. Ο PMI ήταν στο 51,2 τον Ιούνιο, από 54,0 έναν μήνα πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές