Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας μετά τη χθεσινή πίεση που δέχτηκαν, με αφορμή την θετική αντίδραση της Wall Street που ήρθε καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι υπάρχει «πρόοδος» στον πληθωρισμό.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τον κλάδο της εξόρυξης να κερδίζει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 8.160 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,55% στις 18.263 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,65% στις 7.587 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της GSK υποχωρεί κατά 1% σήμερα, αφού η βρετανική φαρμακοβιομηχανία αγόρασε από την CureVac τα πλήρη δικαιώματα για την ανάπτυξη και την κατασκευή εμβολίων για τη γρίπη και τον COVID-19 που χρησιμοποιούν τεχνολογία RNA για λίγο περισσότερο από 1 δισ. δολάρια.

Απώλειες 0,85% σημειώνει και η μετοχή της Vodafone, αφού η εταιρεία τηλεπικοινωνιών και η Virgin Media O2 κατέληξαν σε μια νέα συμφωνία κοινής χρήσης δικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συμφωνία περιλαμβάνει και ένα σχέδιο αλλαγής φάσματος που θα μπορούσε να βοηθήσει τη Vodafone να κερδίσει ρυθμιστική έγκριση για τη σύνδεσή της με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Three.

Οι εκλογές σε Γαλλία και Βρετανία

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για δύο εθνικές εκλογές στην Ευρώπη, με το Ηνωμένο Βασίλειο να κατευθύνεται στις κάλπες την Πέμπτη και να ακολουθεί η Γαλλία την Κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν μια νίκη για το αντιπολιτευόμενο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα αποτέλεσμα που σύμφωνα με τους αναλυτές θα θεωρηθεί ευνοϊκό από τις αγορές, ενώ για το αποτέλεσμα στη Γαλλία επικρατεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές