Μικρές διακυμάνσεις και έντονη νευρικότητα εμφανίζει σήμερα η Wall Street, στη σκιά της ημιαργίας, και ενώ ο S&P 500 έκλεισε χτες για πρώτη φορά στην ιστορία του πάνω από τις 5.500 μονάδες.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι συναλλαγές ολοκληρώνονται σήμερα νωρίτερα, στις 9 ώρα Ελλάδος (13:00 τοπική ώρα), ενώ αύριο η Wall Street είναι σε αργία.

UBS: Τα 3 μαθήματα που έδωσαν οι αγορές το 2024 – Oι 3 συστάσεις για το μέλλον

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,17% στις 39.399 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,09% στις 5.513 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,05% στις 18.038 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Paramount Global σημειώνει πτώση άνω του 15%, μετά τις αναφορές από τη Wall Street Journal και τους New York Times ότι η Skydance Media έχει καταλήξει σε μια προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά της National Amusements, του ελεγχόμενου μετόχου του γίγαντα της ψυχαγωγίας.

Από την άλλη, η Tesla κερδίζει 2%, συνεχίζοντας το ράλι μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη αναφορά παραδόσεων. Αυτό θέτει τη μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων σε καλό δρόμο για την έβδομη συνεχόμενη θετική συνεδρίασή της, η οποία θα ήταν το μεγαλύτερο σερί νικών του 2024.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 150.000 τον Ιούνιο, όπως αποκάλυψε η Έκθεση της ADP. Το ποσοστό, ωστόσο, ήταν χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς και ήταν χαμηλότερο σε σύγκριση με την ανάγνωση του περασμένου μήνα.

Επίσης, η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε σε ρυθμό 4,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, τη μικρότερη αύξηση από τον Αύγουστο του 2021.

Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 2,6% την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών (MBA) του Mortgage Bankers Association (MBA).

Το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών αυξήθηκε στο 7,03%, έναντι 6,93% την προηγούμενη εβδομάδα. Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Αγορών υποχώρησε κατά 3,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Δείκτης Αναχρηματοδότησης υποχώρησε κατά 1,5% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street