Θετικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας τα «μπρος – πίσω» εντός του εύρους των 1.400 – 1.420 μονάδων, αλλά και αποτυπώνοντας τη στάση αναμονής για την επόμενη ημέρα των εκλογικών διαδικασιών στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,37% στις 1.412,19 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,43% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.436,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,01% στις 1.229,68 μονάδες.

«Μπρος – πίσω»

Ένα βήμα μπρος… ένα βήμα πίσω… αυτή είναι η εικόνα της ελληνικής αγοράς το τελευταίο διάστημα, με την αυριανή αργία στις ΗΠΑ (και τη σημερινή ημιαργία), να μην βοηθά την εγχώρια αγορά να βρει «συναλλαγές» για να διαγράψει μια πιο σαφή πορεία. Και η κατάσταση επιβαρύνεται επιπλέον, καθώς αύριο οι βρετανικοί «κωδικοί» θα είναι απασχολημένοι με τις εκλογές στη δική τους πατρίδα.

Έτσι, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή η αγορά δεν πρόκειται να δείξει τις προθέσεις της για το πώς θα τελειώσει η πλάγια κίνηση των τελευταίων ημερών, περιμένοντας έναν διεθνή καταλύτη που θα έλυνε τη συσσώρευση αυτή. Από τη μία έχει τη στήριξη πλέον των 1.400 μονάδων, η οποία έχει δοκιμαστεί ήδη δύο φορές, και από την άλλη την αντίσταση των 1.420 μονάδων, πάνω από την οποία βρίσκουν ευκαιρία πολλά χαρτοφυλάκια να ρευστοποιήσουν σε καλύτερες τιμές.

Μέχρι τότε οι βραχυπρόθεσμοι θα είναι αυτοί που θα καθορίζουν τα πρόσημα στην αγορά, με το έργο τους να γίνεται εύκολο σε ένα περιβάλλον χαμηλού τζίρου. Με λίγα τεμάχια άλλωστε μπορούν να επηρεάσουν το πρόσημο πολλών τίτλων, κάτι που είναι το βασικό μοτίβο από την αρχή της εβδομάδας.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Jumbo, Motor Oil, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και Βιοχάλκο έχουν πάρει τη σκυτάλη της ανόδου με κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Aegean, ΔΑΑ, Τιτάν, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα.

Στον αντίποδα, Σαράντης και Autohellas χάνουν 1,25% και 1,58% αντίστοιχα, με τις Cenergy, Eurobank, Εθνική και ΔΕΗ να υποχωρούν ελεγχόμενα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών