Δίχως να αποκλίνει από την κίνηση του τελευταίου 20ημέρου, το χρηματιστήριο Αθηνών ξανάπιασε τον μίτο της ανόδου, φτάνοντας και πάλι στη ζώνη των 1.420 μονάδων, χωρίς όμως να κάνει την υπέρβαση της συσσώρευσης, αλλά ούτε και να ανεβάζει συναλλακτικούς ρυθμούς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,17% στις 1.423,56 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.410,41 μονάδων (+0,24%) και 1.423,57 μονάδων (+1,18%). Ο τζίρος ανήλθε στα 86,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,3 εκατ. τεμάχια αξίας 9,2 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,35% στις 3.468,49 μονάδες, ενώ στο +0,47% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.259,65 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,09% στις 1.242,86 μονάδες.

Συσσώρευση επί 20 ημέρες για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά για περίπου 20 μέρες συσσωρεύει στην ζώνη των 1.400 – 1.435 μονάδων, με τον μέσο όρο να είναι χαμηλότερος, ενώ ο τζίρος είναι λογικό να φθίνει μιας και τα χαρτοφυλάκια που ήταν να πουλήσουν ή να αγοράσουν στα επίπεδα λίγο έως πολύ έχουν ολοκληρώσει.

Κατά τον κ. Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, πλέον η αγορά είναι έτοιμη να βγάλει κίνηση, με τον ταλαντωτή να δείχνει ότι η κίνηση θα είναι ανοδική. Μέχρι στιγμής μέρα με την μέρα κάποιοι τίτλοι δίνουν αγοραστικά ημερήσια σήματα με την Alpha Bank να είναι το πρόσφατο αγοραστικό σήμα.

Πάντως, αυτή η κίνηση πιθανόν να εκδηλωθεί από την ερχόμενη εβδομάδα, με την αυριανή αργία στις ΗΠΑ (και τη σημερινή ημιαργία), να μην βοηθά την εγχώρια αγορά να βρει «συναλλαγές» για να διαγράψει μια πιο σαφή πορεία. Και η κατάσταση επιβαρύνεται επιπλέον, καθώς αύριο οι βρετανικοί «κωδικοί» θα είναι απασχολημένοι με τις εκλογές στη δική τους πατρίδα, ενώ μεγάλη είναι και η αναμονή του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Μέχρι τότε οι βραχυπρόθεσμοι θα είναι αυτοί που θα καθορίζουν τα πρόσημα στην αγορά, με το έργο τους να γίνεται εύκολο σε ένα περιβάλλον χαμηλού τζίρου. Με λίγα τεμάχια άλλωστε μπορούν να επηρεάσουν το πρόσημο πολλών τίτλων, κάτι που είναι το βασικό μοτίβο από την αρχή της εβδομάδας.

Μέχρι τότε, για τον Γενικό μας Δείκτη, το σημείο αναφοράς είναι η ζώνη των 1.400 μονάδων, που έχει ήδη δοκιμαστεί δις και παραπέμπει σε σημαντική στήριξη. Η οποία, αν χαθεί, θα υπάρξουν εκτεταμένες απώλειες, καθώς εικάζεται ότι και το κλίμα θα είναι κακό. Όλα, προφανώς, εξαρτώντας αφενός από το τελικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αφετέρου από την προεξόφληση για τις κατευθυντήριες γραμμές της νέας κυβέρνησης, εάν και εφόσον αυτή σχηματιστεί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο και η Alpha Bank σημείωσαν άλμα 3,49% και 3,21% αντίστοιχα, με τις Μυτιληναίο, Λάμδα, Aegean, Πειραιώς και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με κέρδη που ξεπέρασαν το 2%. Άνω του +1% έκλεισαν οι ΟΤΕ, Coca Cola, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και Cenergy.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Autohellas, ΔΑΑ, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια πτωτικά οι Motor Oil και Eurobank. Ο Σαράντης έκλεισε με απώλειες 2,68%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών