Σε ανοδική τροχιά παραμένει το χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, αν και τα κέρδη της πλειονότητας των τίτλων του δεν είναι ακόμη ικανά για να επαναφέρουν τον γενικό δείκτη πάνω από τις 1.420 μονάδες, προκειμένου να «σπάσει» τη συσσώρευση διαρκείας στην οποία βρίσκεται.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,62% στις 1.415,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 36,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,70% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.446,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,30% στις 1.233,14 μονάδες.

Στα ρηχά των… 20 μονάδων

Από τα μέσα του Ιουνίου κρατά την ίδια κίνηση ο γενικός δείκτης, παλινδρομώντας εντός 20 μονάδων, χωρίς να δίνει κάποιο στίγμα για το ποια θα είναι η κατεύθυνση του το επόμενο διάστημα. Και η εικόνα έχει θολώσει ακόμη περισσότερο στις συνεδριάσεις κατά τις οποίες η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ο λόγος είναι γνωστός, κατά τον Αντικριστή του «OT» και σχετίζεται με την πολιτική ασάφεια στη Γαλλία. Και μετά τις τελευταίες δηλώσεις της Γαλλίδας πολιτικού όπου εμφανίστηκε αδιάλλακτη, οι αγορές ανησύχησαν λίγο ακόμα. Κι έτσι, οι λίγοι αγοραστές τα παράτησαν, ενώ ρευστοποιούν σιγά σιγά και οι πλέον επίμονοι.

Για τον Γενικό μας Δείκτη, το σημείο αναφοράς είναι η ζώνη των 1.400 μονάδων, που έχει ήδη δοκιμαστεί δις και παραπέμπει σε σημαντική στήριξη. Η οποία, αν χαθεί, θα υπάρξουν εκτεταμένες απώλειες, καθώς εικάζεται ότι και το κλίμα θα είναι κακό. Όλα, προφανώς, εξαρτώντας αφενός από το τελικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αφετέρου από την προεξόφληση για τις κατευθυντήριες γραμμές της νέας κυβέρνησης, εάν και εφόσον αυτή σχηματιστεί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει άλμα 2,21%, με τις Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, Alpha Bank, Aegean, Jumbo και ΔΕΗ να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy, ΔΑΑ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Λάμδα, Coca Cola, Motor Oil και Εθνική.

Στον αντίποδα, ΕΛΧΑ, Σαράντης, Autohellas και Eurobank βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, αλλά καμία δεν σημειώνει απώλειες άνω του 0,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών