Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022.

Το χάσμα στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 0,8% από τον προηγούμενο μήνα στα 75,1 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο από τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Η μέση εκτίμηση των οικονομολόγων που μετείχαν σε έρευνα του Bloomberg προέβλεπε έλλειμμα 76,5 δισ. δολαρίων.

ΗΠΑ: Στα 68,9 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου

Η αξία των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκε κατά 0,7%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,3%. Τα στοιχεία δεν προσαρμόζονται στον πληθωρισμό.

Η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος αναμένεται να μειώσει το ΑΕΠ για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Πριν από τα τελευταία αποτελέσματα, η πρόβλεψη GDPNow της Federal Reserve Bank of Atlanta έδειξε ότι το εμπόριο αφαιρεί σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα από την ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου.

Η πτώση των αποστολών αγαθών σε πελάτες στο εξωτερικό στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο οφείλεται στη μείωση της αξίας των βιομηχανικών προμηθειών, των αεροσκαφών και των αυτοκινήτων. Η περιορισμένη οικονομική ανάπτυξη στις αγορές του εξωτερικού και το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ περιορίζουν τη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η ανάγκη των ΗΠΑ για εισαγόμενα εμπορεύματα μπορεί να συνεχίσει να μειώνεται εν μέσω περιορισμένων καταναλωτικών δαπανών και πρόσφατης αύξησης των αποθεμάτων λιανικής. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 0,4% τον Μάιο, σύμφωνα με την εμπορική έκθεση.

Σε προσαρμοσμένη βάση του πληθωρισμού, το έλλειμμα του εμπορικού εμπορίου διευρύνθηκε στα 94,5 δισ. δολάρια τον Μάιο, το μεγαλύτερο σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Τα κυριότερα σημεία των εμπορικών συναλλαγών

  • Οι συνολικές εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν σε ρεκόρ 92,1 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του μήνα. Οι εισαγωγές υπηρεσιών ήταν επίσης οι υψηλότερες σε δεδομένα
  • Οι ταξιδιωτικές εξαγωγές — ή οι δαπάνες των επισκεπτών στις ΗΠΑ — αυξήθηκαν στα 18,1 δισ. δολάρια, νέο ρεκόρ
  • Οι εισαγωγές ταξιδιών – οι δαπάνες Αμερικανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό – αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε τρεις μήνες
  • Το έλλειμμα εμπορικού εμπορίου των ΗΠΑ με την Κίνα αυξήθηκε στα 23,9 δισ. δολάρια. Η αξία των αγαθών που εισάγονται από την Κίνα αυξήθηκε
  • Το έλλειμμα αγαθών με το Μεξικό διευρύνθηκε επίσης στο μεγαλύτερο σε τρεις μήνες
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή