Η γρίπη των πτηνών είχε ως αποτέλεσμα την περιορισμένη προσφορά αυγών οδηγώντας τα McDonald’s να μειώσουν τις ώρες που σερβίρουν πρωινό κατά 90 λεπτά, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Αυστραλία μάχεται με κρούσματα του ιού της γρίπης των πτηνών τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα περίπου 1 εκατομμύριο προσβεβλημένες όρνιθες ωοτοκίας να έχουν υποβληθεί σε ευθανασία για να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου, σύμφωνα με τον Murray Watt, υπουργό Γεωργίας, Αλιείας και Δασών της χώρας.

McDonald’s: Μπορεί ένα κοτόπουλο να πλήξει το θρύλο του Big Mac;

Επικαλούμενη τις «βιομηχανικές προκλήσεις», η McDonald’s ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σερβίρει προσωρινά πρωινό μέχρι τις 10.30 π.μ. αντί για το μεσημέρι σε όλη την Αυστραλία.

«Όπως πολλοί έμποροι λιανικής, διαχειριζόμαστε προσεκτικά την προσφορά αυγών λόγω των τρεχουσών προκλήσεων του κλάδου», ανέφερε η McDonald’s στη σελίδα της στο Facebook στην Αυστραλία, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «εργάζεται σκληρά με τους Αυστραλούς αγρότες και προμηθευτές μας για να το επιστρέψουν στο κανονικό το συντομότερο. δυνατόν.»

Περιορισμοί κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ έχουν επιβάλει περιορισμό κατανάλωσης, επιτρέποντας την αγορά μόνο δύο χαρτοκιβωτίων ανά καταναλωτή. Οι αυστραλιανοί γίγαντες λιανικής Coles και Woolworths φέρεται να επέβαλαν περιορισμούς στο πόσα χαρτοκιβώτια αυγών θα μπορούσαν να αγοραστούν σε μία συναλλαγή στις περισσότερες πολιτείες, σύμφωνα με το CNBC.

Οι καταναλωτές ενδέχεται  να «δουν κάποια άδεια ράφια βραχυπρόθεσμα», με τις προμήθειες να ανακατευθύνονται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις, ανέφερε η αυστραλιανή κυβέρνηση στην τελευταία της ενημέρωση, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπάρξει καμία επίδραση στην προσφορά κρέατος κοτόπουλου αυτή τη στιγμή .

Η κυβέρνηση πρόσθεσε ότι επί του παρόντος ανταποκρίνεται σε κρούσματα της γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας H7, ή HPAI, σε 11 πτηνοτροφεία.

Ο αντίκτυπος της γρίπης των πτηνών στην Αυστραλία γίνεται αισθητός σε όλες τις βιομηχανίες πουλερικών, σημειώνει ο Rowan McMonnies, διευθύνων σύμβουλος του βιομηχανικού ομίλου Australian Eggs,ενώ επισημαίνει ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν ακόμη.

«Οι καταναλωτές μπορούν να είναι βέβαιοι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πάνω από 20 εκατομμύρια κότες υπό τη φροντίδα εκατοντάδων κτηνοτρόφων  σε όλη την Αυστραλία που θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν αυγά στα ράφια», είπε ο McMonnies.

Δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια των τροφίμων

Το Food Standards Australia New Zealand σημείωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να προσβληθούν από τον ιό μέσω «σωστά προετοιμασμένης» τροφής.

“Η γρίπη των πτηνών δεν αποτελεί ανησυχία για την ασφάλεια των τροφίμων και είναι ασφαλές να τρώτε σωστά επεξεργασμένο και μαγειρεμένο κρέας κοτόπουλου, αυγά και προϊόντα αυγών”, πρόσθεσε ο οργανισμός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή