Aποφασισμένος να το πάει… μέχρι τέλους αναφορικά με την υποψηφιότητά του εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν, ξορκίζοντας τα σενάρια περί απόσυρσης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία των ΗΠΑ.

Εκλογές ΗΠΑ: Ένας στους τρεις ζητά να αποσυρθεί ο Μπάιντεν

«Επιτρέψτε μου να το πω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ, όσο πιο απλά και ξεκάθαρα μπορώ: είμαι στην κούρσα… κανείς δεν με πετάει έξω. Δεν φεύγω. Είμαι σε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος και θα κερδίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, παρεμβαίνοντας σε τηλεδιάσκεψη με το προσωπικό της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Τζο Μπάιντεν θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια που είχαν ενταθεί και τον ήθελαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Προσπαθεί να διορθώσει την εικόνα του ο Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τους ΝYT, ο Μπάιντεν δήλωσε σε βασικό συνεργάτη ότι γνωρίζει πως μπορεί να μην είναι σε θέση να διατηρήσει την υποψηφιότητά του αν δεν καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει τα ηνία των ΗΠΑ, για μια ακόμα θητεία.

Συγκεκριμένα, ο Δημοκρατικός υποψήφιος φέρεται να είπε στον στενό πολιτικό του συνεργάτη -που με τη σειρά του μίλησε στους NYT υπό το καθεστώς ανωνυμίας- πως αντιλαμβάνεται ότι προεκλογική του εκστρατεία μπορεί πλέον να μην «σώζεται» μετά την τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ, ιδιαίτερα εάν δεν καταφέρει να πείσει το κοινό τις προσεχείς ημέρες πως έχει την πνευματική και σωματική διαύγεια να ηγηθεί των ΗΠΑ.

Επισήμανε επίσης πως στόχος του Μπάιντεν αυτή τη στιγμή είναι να σημειώσει επιτυχία στις επόμενες εμφανίσεις του, μία την Παρασκευή στο ABC News και σε ομιλίες που πρόκειται να πραγματοποιήσει σε Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν.

«Ξέρει ότι αν έχει δύο ακόμα τέτοιες εμφανίσεις [σ.σ. ανάλογες του debate] θα βρεθούμε σε ένα διαφορετικό σημείο» δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Μπάιντεν αν συνεχίσει τις καταστροφικές προεκλογικές του εμφανίσεις θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Aκρίβεια: H Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών
Επικαιρότητα |

Φον Ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: H Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών

H Κομισιόν εκκινεί ερευνητική διαδικασία για τις αθέμιτες πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών που τροφοδοτούν την ακρίβεια, επισημαίνει η Φον Ντερ Λάιεν σε επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη