Κοινή επιχείρηση για την παραγωγή τανκς και άλλων συστημάτων χερσαίας άμυνας, δημιουργούν ο ιταλικός αμυντικός όμιλος Leonardo και η γερμανική Rheinmetall και πρώτος στόχος της  κοινής επιχείρησης, η οποία θα έχει την έδρα της στην Ιταλία, θα είναι να αναπτύξει το ιταλικό κύριο άρμα μάχης και το τεθωρακισμένο σύστημα μάχης πεζικού για τον ιταλικό στρατό, σύμφωνα με την κοινή δήλωση των δυο εταιριών.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο εξοπλισμός του Κιέβου μετατρέπει επισκευαστή παλαιών αρμάτων σε δισεκατομμυριούχο

Νωρίτερα την Τετάρτη, η γερμανική επιχειρηματική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε ότι η ιταλική κυβέρνηση σχεδίαζε να αγοράσει εκατοντάδες τανκς από τη Rheinmetall με τη μεγαλύτερη παραγγελία του ομίλου ποτέ, αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ (21,50 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μια περίοδο 15 ετών.

«Η τεχνολογία και οι βιομηχανικές συνέργειες μεταξύ Leonardo και Rheinmetall είναι μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη υπερσύγχρονων αρμάτων μάχης και οχημάτων πεζικού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Leonardo, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι (Roberto Cingolani) μετά τη συμφωνία.«Θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί θεμελιώδη συμβολή στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αμυντικού χώρου».

Ο CEO της Rheinmetall, Αρμιν Πάπρπεγκερ (Armin Papperger), δήλωσε ότι οι εταιρείες σκοπεύουν να «ανοίξουν την πόρτα σε μια νέα γενιά υπερσύγχρονων οχημάτων μάχης για την Ευρώπη».

Οι τελικές γραμμές συναρμολόγησης, οι δοκιμές αναγνώρισης, οι δραστηριότητες παράδοσης και η υλικοτεχνική υποστήριξη θα βασίζονται στην Ιταλία, η οποία θα αντιπροσωπεύει το 60% της εκτελούμενης εργασίας, ανέφερε η κοινή δήλωση.

Η Leonardo είπε τον περασμένο μήνα ότι οι συνομιλίες για μια συμμαχία αρμάτων μάχης με τη γαλλογερμανική κοινοπραξία KNDS είχαν καταρρεύσει, αλλά παρέμεινε προσηλωμένος στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς πλατφορμών τεθωρακισμένων οχημάτων για τον ιταλικό στρατό.

Πωλήσεις ρεκόρ για τη Rheinmetall

Λίγο αργότερα, ένα άτομο κοντά στο θέμα είπε στο Reuters ότι η Leonardo ήταν σε συνομιλίες με τη Rheinmetall για μια στρατηγική συμμαχία για τα τανκς.

Τον Νοέμβριο, ο Ρ. Τσινγκολάνι είπε ότι η εταιρεία του ήθελε να επικεντρωθεί σε ευρωπαϊκές συμμαχίες και να δημιουργήσει περιφερειακούς γίγαντες.

Η Rheinmetall στοχεύει φέτος σε πωλήσεις ρεκόρ 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς τα βιβλία παραγγελιών της αυξάνονται λόγω των ενισχυμένων αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την αναφορά της εφημεριδας Handelsblatt, η Ρώμη θα αγοράσει τουλάχιστον 350 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Lynx και περισσότερα από 200 κύρια άρματα μάχης Panther σε μια παραγγελία που θα κατανεμηθεί σε μια περίοδο 15 ετών.

Οι μετοχές της Leonardo ενισχύθηκαν 3,7% το μεσημέρι της Τετάρτης , ενώ η Rheinmetall σημείωσε άνοδο 4,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή