Ο Κωνσταντίνος Γεράρδος είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος), σύμφωνα με πληροφορίες. O επιχειρηματίας και επικεφαλής της Πλαίσιο Computers εκλέχθηκε ομόφωνα επικεφαλής του συνδέσμου συγκεντρώνει όλες τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς στο πλαίσιο των εκλογικών αρχαιρεσιών του συνδέσμου που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα 24ώρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Βρετός της αλυσίδας Public και Γενικός Γραμματέας ο Γιάννης Βασιλάκος της «Κωτσόβολος» (μέλος του ομίλου ΔΕΗ) ενώ Ταμίας αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κολέττας της εταιρείας AXF (Attrattivo).

Αερογραμμή ελικοπτέρων hoper: Από τον Ωνάση στον Δ. Μέμο και στον Κ. Γεράρδο

Εξίσου ηχηρά ονόματα του επιχειρείν συνθέτουν την ομάδα των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΛΠΕ. Αυτά είναι ο Βασίλης Φουρλής της House Market (IKEA), ο Ηλίας Μάλαμας της ITX Ελλάς (Zara), ο Νικόλαος Μουστάκας της «Μουστάκας» και ο Γιώργος Παπαντώνης του λιανεμπορικού ομίλου «Αστέρας» αλλά και ο προηγούμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Αντώνης Μακρής ως εκπρόσωπος της εταιρείας «Αννα Μαρία Μαζαράκη».

Να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Ζαΐρης παραμένει αναπληρωτής αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του συνδέσμου.

Πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν ότι η αλλαγή των προσώπων στον ΣΕΛΠΕ συνδέεται με την νέα εποχή που φιλοδοξεί να χαράξει ο Σύνδεσμος αλλά και το όραμα για την επόμενη ημέρα του επιχειρείν.

Το who is who του Κωνσταντίνου Γεράρδου

H επαγγελματική πορεία του Κωνσταντίνου Γεράρδου ξεκίνησε στην ηλικία των 8 ετών, στο Τμήμα Πωλήσεων Ειδών Σχεδίου του πρώτου καταστήματος της Πλαίσιο στη Στουρνάρη και συνέχισε όλα τα επόμενα Σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια, έως ότου αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1995.

Μετά τις σπουδές του στην Αμερική, το 2003, εντάχθηκε επίσημα στο δυναμικό της εταιρείας και ανέλαβε το site της εταιρείας, plaisio.gr, ενώ στη συνέχεια συμπεριέλαβε στις αρμοδιότητές του το δίκτυο καταστημάτων, το Marketing και το HR.

Από το 2012 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, ενώ σημαντικοί σταθμοί στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του αποτελούν :

  • η ένταξη της Πλαίσιο στη λίστα «Fortune’s Most Admired Companies» έξι φορές στην οκταετή πορεία του θεσμού,
  • η ανάδειξη της Πλαίσιο ως «Retailer of the Year» και «e-Retailer of the Year» τέσσερις φορές μέχρι σήμερα,
  • η βράβευση της εταιρείας ως Best Workplace για δύο χρονιές (2017 & 2019), και
  • ο τίτλος του «Retail Manager of the Year», για το 2020 και το 2022.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεράρδος έχει συμβάλλει στη δημιουργία της εθελοντικής ομάδας της Πλαίσιο, «Πλάι σου», μέσω της οποίας υλοποιούνται ενέργειες που σχετίζονται με την ένταξη της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Παράλληλα, είναι ο εμπνευστής της ομάδας αγωνιστικής ρομποτικής «Plaisiobots», η οποία κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, καθώς και της «Atraktos» – μιας πρωτοβουλίας που έχει σκοπό να προωθήσει θετικά πρότυπα και να συμβάλλει μέσω διαφόρων δράσεων στην κοινωνία.

Ο ΣΕΛΠΕ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ιδρύθηκε το 1975 και αποτελεί τον αποκλειστικό φορέα εκπροσώπησης των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων πολυκαταστημάτων, εμπορικών κέντρων, μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, ελληνικών και πολυεθνικών, σουπερμάρκετ, εστίασης, τραπεζών καθώς και παρόχους υπηρεσιών.

Σήμερα τα μέλη του ΣΕΛΠΕ πραγματοποιούν τζίρο άνω των 15 δισ. ευρώ απασχολούν 125.000 άτομα και έχουν 15500 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και υπέρ πολλαπλάσια σημεία πώλησης στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής
Επιχειρήσεις |

Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής

Η ISOMAT, προσθέτει στη μακρά αλυσίδα δράσεων προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης τη συγκεκριμένη ενέργεια, κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη την ευαισθητοποίησή της απέναντι σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη.