Σε λύση για να προχωρήσει η αξιοποίηση του ακινήτου που στέγαζε τους «Μύλους Αλλατίνη» στη Θεσσαλονίκη κατέληξαν οι συνιδιοκτήτες Σάμι Φάις και Πρόδρομος Μαυρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Φαίς αποφάσισε να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει στο συγκρότημα στον κ. Μαυρόπουλο, ο οποίος κατέχει το υπόλοιπο 50% του ακινήτου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και είναι θέμα χρόνου να υπογραφούν τα σχετικά συμβόλαια.

Μύλοι Αλλατίνη: Ποια είναι η SPM Real Estate που απέκτησε το 50% του ιστορικού ακινήτου

Οι δυο επιχειρηματίες είχαν πυκνώσει τις επαφές τους το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να τερματιστεί το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της ιδιόμορφης κατάστασης που προέκυψε μετά τον τελευταίο πλειστηριασμό του Ιανουαρίου του 2023 με τον κ. Μαυρόπουλο να αποκτά στο νήμα το 50% των Μύλων Αλλατίνη.

Ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Μαυρόπουλος

Πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν πως το τίμημα πώλησης κινείται στην περιοχή των 7 εκατ. ευρώ. Η στήλη IL Postino του ΟΤ είχε προϊδεάσει εδώ και καιρό για την παραπάνω εξέλιξη, μεταφέροντας την κινητικότητα μεταξύ των δυο επιχειρηματικών ομίλων αλλά και τον προβληματισμό που υπήρχε σχετικά με τα υπέρογκα έξοδα φύλαξης (πάνω από 200 χιλ. ευρώ τον χρόνο) που απαιτούνταν για το εμβληματικό ακίνητο.

Τα σχέδια αξιοποίησης

Η παραπάνω εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος που μετρά 170 χρόνια ιστορίας.

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν πως σχεδιάζεται η αναμόρφωση των διατηρητέων κτιρίων σε κατοικίες οι οποίες, σε πρώτη φάση θα διατεθούν για ενοικίαση και όχι για πώληση ενώ οι ισόγειοι χώροι να αξιοποιηθούν με την λειτουργία χώρων εστίασης και καφέ, μίνι μάρκετ. Κάποιες εκτιμήσεις ανέβαζαν το κόστος της συνολικής παρέμβασης σε σχεδόν 50 εκατ. ευρώ.

Η συνολική έκταση του ακινήτου είναι σήμερα περίπου 27 στρέμματα ενώ λέγεται πως νέα κτίσματα δεν μπορούν να ανεγερθούν καθώς τα διατηρητέα κτίρια υπερκαλύπτουν τον συντελεστή δόμησης.

Ο Πρόδρομος Μαυρόπουλος

Ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Μαυρόπουλος έχει καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα και είναι από τους ισχυρούς «παίκτες» στην αγορά ακινήτων της Βουλγαρίας. Από το 2005, ο Πρόδρομος Μαυρόπουλος είναι διαχειριστής της εταιρείας Real Estates BG, η οποία αναπτύσσει δραστηριότητα στο χώρο των ακινήτων. Η εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια του 10οροφου κτιρίου γραφείων Adora Business Center, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Σόφιας, με βασικό μισθωτή την Coca Cola Hellenic Bottling Company.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής
Επιχειρήσεις |

Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής

Η ISOMAT, προσθέτει στη μακρά αλυσίδα δράσεων προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης τη συγκεκριμένη ενέργεια, κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη την ευαισθητοποίησή της απέναντι σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη.