Ο ΣΕΛΠΕ, συγκρότησε το νέο του διοικητικό συμβούλιο στις 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του. Η νέα σύνθεση ξεκινά την τριετή του θητεία, η οποία θα διαρκέσει έως τον Ιούλιο του 2027.

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ του ot.gr, ο ΣΕΛΠΕ ανακοίνωσε πως νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Κώστας Γεράρδος (Πλαίσιο), Αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Βρετός (Public), Γενικός Γραμματέας ο Γιάννης Βασιλάκος (Κωτσόβολος) και Ταμίας ο Δημήτρης Κωλέττας (Attrattivo).

Εκπτώσεις: «Δροσίστηκαν» τα ταμεία σε malls, τουριστικές περιοχές και eshop

Το νέο ΔΣ συμπληρώνεται με τους Βασίλη Φουρλή (ΙΚΕΑ), τον Αντώνη Μακρή (Άννα Μαρία Μαζαράκη), τον Ηλία Μάλαμα (ITX Ελλάς – Zara), τον Νίκο Μουστάκα (Μουστάκας) και τον Γιώργο Παπαντώνη (S/M Αστέρας) ως μέλη του ΔΣ. Παράλληλα, εξελέγησαν αναπληρωματικά μέλη οι Νικόλαος-Παναγιώτης Κωνσταντίνου (Athens Metro Mall), Παναγιώτης Συκαράς (Συκαράς Π.Ι & ΣΙΑ) & Γιώργος Μπιθαράς (B&F Group), ενώ ο Αντώνης Ζαΐρης παραμένει στη θέση του Γενικού Διευθυντή και Αναπληρωτή Αντιπροέδρου.

Το νέο διοικητικό σχήμα παρουσίασε μια φιλόδοξη πρόταση ενίσχυσης και ανάπτυξης του Συνδέσμου, με θεματικά συνέδρια σε κρίσιμους τομείς της λιανικής, με γεύματα εργασίας με στελέχη της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής κοινότητας, όπως και με προβολή του κλάδου στην ευρύτερη οικονομία. Ο κλάδος της λιανική πώλησης είναι εξαιρετικά δυνατός, με συλλογικές πωλήσεις άνω των €70 δις. και αποτελούμενος από περισσότερες από 15.000 επιχειρήσεις.

Το who is who του Κωνσταντίνου Γεράρδου

H επαγγελματική πορεία του Κωνσταντίνου Γεράρδου ξεκίνησε στην ηλικία των 8 ετών, στο Τμήμα Πωλήσεων Ειδών Σχεδίου του πρώτου καταστήματος της Πλαίσιο στη Στουρνάρη και συνέχισε όλα τα επόμενα Σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια, έως ότου αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1995.

Μετά τις σπουδές του στην Αμερική, το 2003, εντάχθηκε επίσημα στο δυναμικό της εταιρείας και ανέλαβε το site της εταιρείας, plaisio.gr, ενώ στη συνέχεια συμπεριέλαβε στις αρμοδιότητές του το δίκτυο καταστημάτων, το Marketing και το HR.

Από το 2012 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, ενώ σημαντικοί σταθμοί στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του αποτελούν :

  • η ένταξη της Πλαίσιο στη λίστα «Fortune’s Most Admired Companies» έξι φορές στην οκταετή πορεία του θεσμού,
  • η ανάδειξη της Πλαίσιο ως «Retailer of the Year» και «e-Retailer of the Year» τέσσερις φορές μέχρι σήμερα,
  • η βράβευση της εταιρείας ως Best Workplace για δύο χρονιές (2017 & 2019), και
  • ο τίτλος του «Retail Manager of the Year», για το 2020 και το 2022.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεράρδος έχει συμβάλλει στη δημιουργία της εθελοντικής ομάδας της Πλαίσιο, «Πλάι σου», μέσω της οποίας υλοποιούνται ενέργειες που σχετίζονται με την ένταξη της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Παράλληλα, είναι ο εμπνευστής της ομάδας αγωνιστικής ρομποτικής «Plaisiobots», η οποία κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, καθώς και της «Atraktos» – μιας πρωτοβουλίας που έχει σκοπό να προωθήσει θετικά πρότυπα και να συμβάλλει μέσω διαφόρων δράσεων στην κοινωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής
Επιχειρήσεις |

Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής

Η ISOMAT, προσθέτει στη μακρά αλυσίδα δράσεων προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης τη συγκεκριμένη ενέργεια, κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη την ευαισθητοποίησή της απέναντι σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη.