Γιατί να επενδύσει ένας πολυεθνικός κολοσσός στην Ελλάδα; Που πλεονεκτεί η χώρα μας έναντι άλλων χωρών; Τι θα μπορούσε να πείσει έναν ξένο επενδυτή τέτοιου βεληνεκούς να αποκτήσει παρουσία στην ελληνική επικράτεια;

Hewlett Packard Enterprise: Επιτάχυνση εκπαίδευσης τεχνητής νοημοσύνης

Την απάντηση έδωσε ο γενικός διευθυντής της Hewlett Packard Enterprise (HPE) σε Ελλάδα και Κύπρο, Μιχάλης Κασιμιώτης μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο της Capital Link.

Συγκεκριμένα, παρέθεσε έξι βασικούς λόγους που η εταιρεία που εκπροσωπεί επέλεξε την ελληνική αγορά για να δημιουργήσει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, ιεραρχώντας ως κορυφαίο το ανθρώπινο δυναμικό.

Τα πλεονεκτήματα

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Κασιμιώτη τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες που ίσως προσφέρουν περισσότερα κίνητρα είναι τα εξής:

1. Το ταλέντο και η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού. Οι νέοι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων παρότι μπορεί να υστερούν σε κάποια προσόντα, ωστόσο μπορούν να παράξουν τεχνολογία που θα ενσωματωθεί στο παγκόσμιο δίκτυο της HP.

2. Η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, της κυβέρνησης και των πανεπιστημίων. Ήταν κρίσιμη για τη δημιουργία του κέντρου.

3. Το ελκυστικό κόστος εργασίας. Έχουμε σύμφωνα με τον κ. Κασιμιώτη μια πολύ καλή ισορροπία αφού δεν είμαστε ακριβοί όπως οι ΗΠΑ, αλλά ούτε και φθηνοί όπως η Ινδία.

4. Η στρατηγικής σημασίας γεωγραφική θέση που προσφέρει εύκολη πρόσβαση τόσο στις ώριμες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές και μπορεί να προσελκύσει ανθρώπινο δυναμικό.

5. Η στήριξη της κυβέρνησης και η δημιουργία ενός καλό θεσμικού πλαισίου.

6. Οι υποδομές που βρίσκονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικό επίπεδο. Στην περίπτωση της ΗP Enterprises, βρήκε σύγχρονα δίκτυα που είναι κρίσιμες για την επιτυχία ενός κέντρου R&D.

Κέντρο Αριστείας

H Hewlett Packard Enterprise (HPE) ανακοίνωσε πέρυσι την ίδρυση Κέντρου Αριστείας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στην Ελλάδα. Το Κέντρο αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς λογισμικού ΑΙ, εστιάζει στα data analytics και βοηθά εταιρικούς πελάτες ανά τον κόσμο να ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη στη λειτουργία τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής
Επιχειρήσεις |

Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής

Η ISOMAT, προσθέτει στη μακρά αλυσίδα δράσεων προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης τη συγκεκριμένη ενέργεια, κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη την ευαισθητοποίησή της απέναντι σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη.