Γιγαντώνεται η MSC του Τζιανλουίτζι Απόντε καθώς στις αρχές Ιουλίου η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία του κόσμου, κατάφερε να ελέγχει το 20% του παγκοσμίου στόλου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Alphaliner η MSC αύξησε την 1η Ιουλίου τον στόλο της στα 5.979.659 teu και έφτασε να ελέγχει το 20% του παγκοσμίου στόλου.

Η MSC την περασμένη εβδομάδα έφτασε το μερίδιο αγοράς στο 20% για πρώτη φορά στην 52χρονη ιστορία της, αναφέρει η Alphaliner και προσθέτει ότι ο στόλος της πλησιάζει επίσης ταχύτατα το επόμενο ορόσημο μεταφορικής ικανότητας τα 6 εκατ. teu.

Η ανάπτυξη αυτή τροφοδοτείται από ένα τεράστιο πρόγραμμα νεότευκτων πλοίων, τις αγορές «αμέτρητων» μεταχειρισμένων πλοίων και σε μικρότερο βαθμό, από νέες ναυλώσεις από ανεξάρτητους πλοιοκτήτες με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το πλοίο που έφερε την MSC στο να επιτυγχάνει το μερίδιο 20% στον παγκόσμιο στόλο είναι ένα πρώην πλοίο της Maersk την δεύτερη σε μέγεθος ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο.

Πρόκειται για το μεταφορικής ικανότητας 9.600 teu μεταχειρισμένης αγοράς MSC NICOLE X, το πρώην A.P. MØLLER της Maersk. Το A.P. MØLLER είναι το πιο πρόσφατο από τα δέκα αδελφά πλοία της Maersk, χωρητικότητας 9.600 teu, τα οποία απέκτησε η MSC τα τελευταία χρόνια.

Από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας το 1970, χρειάστηκε η MSC περίπου 37 χρόνια για να φθάσει τη χωρητικότητα του στόλου της στα 1,00 εκατ. teu τον Ιανουάριο του 2007, ενώ χρειάστηκε μόλις 17 χρόνια για να πλησιάσει τα 6 εκατ. teu.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η MSC διαθέτει ένα στόλο που είναι σχεδόν της ίδιας μεταφορικής ικανότητας με τον στόλο της συμμαχίας “Gemini”, που θα λειτουργήσει από τον επόμενο χρόνο και την αποτελούν η Maersk και η Hapag-Lloyd η πέμπτη σε μέγεθος ναυτιλιακή εταιρεία του κόσμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Σε φυλάκιση 30 μηνών για απάτη καταδίκασε ολλανδικό δικαστήριο τον «εφοπλιστή» Γιάννη Καραγεώργη
Ναυτιλία |

Σε φυλάκιση 30 μηνών για απάτη καταδίκασε ολλανδικό δικαστήριο τον «εφοπλιστή» Γιάννη Καραγεώργη

Οι εισαγγελικές αρχές της Ολλανδίας κατηγόρησαν τον Γιάννη Καραγεώργη για απάτη και δόλια πτώχευση. Οι ποινές στην Ολλανδία δεν είναι εξαγοράσιμες. Ο Γιάννης Καραγεώργης θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του