Ο κρίσιμος ρόλος της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα τέθηκε μεταξύ άλλων στο συνέδριο του Economist, με την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου και της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως.

«Ο τομέας της κυκλικής οικονομίας προσελκύει όλο και περισσότερες επενδύσεις», είπε από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρικάκος προσθέτοντας πως «Η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός για τις αμερικανικές επιχειρήσεις»

Σκυλακάκης στο Economist: Έρχεται νομοσχέδιο για τις μπαταρίες – Ψαλίδι 70% στις εγγυήσεις των επενδυτών

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με πληρότητα τις προκλήσεις, με την Ελλάδα να παρμένει πρωταγωνίστρια στην Πράσινη Μετάβαση. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι το αποκαλούμενο και ως “Green Deal” στοχεύει σε 1 τρις. εκατ. ευρώ μέχρι το 2030 σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώνοντας ότι «Βασικός στόχος είναι να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε τα επενδυτικά κεφάλαια, παρέχοντας ένα ελκυστικό περιβάλλον για Έλληνες και ξένους επενδυτες», απλοποιώντας τις διαδικασίες.

Πάνω από 2 εκατ. νέες θέσεις εργασίας

Από την πλευρά της, η κα Κεραμέως σημείωσε ότι είναι «Πολύ σημαντικό ζήτημα η κυκλική οικονομία», σημειώνοντας με νόημα ότι « Είναι γεγονός ότι για πάρα πολλά χρόνια το μοντέλο ήταν γραμμικό», κάνοντας παράλληλα λόγο για «Μετατόπιση του μοντέλου» και «Δημιουργία αγοράς ανακυκλωμένων προϊόντων».

Όπως είπε η κα Κεραμέως «Θέλουμε οικονομική ανάπτυξη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα», προσθέτοντας ότι «Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η κυκλική οικονομία δημιουργεί πάνω από 2 εκατ. θέσεις εργασίας και εξοικονόμηση 8% τζίρου των εταιρειών εντός ΕΕ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει επένδυση στο πολύτιμο εργατικό δυναμικό, σε πράσινες δεξιότητες και να υπάρξει μετασχηματισμός

«Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία» είπε η κα Κεραμέως, προσθέτοντας πως «Έχουμε το κίνητρο για να τις κάνουμε», καθότι «Η κυκλική οικονομία μπορεί να ωθήσει σε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και όχι το αντίθετο», ενώ έκανε λόγο για πολυ σημαντικές εξοικονομήσεις, ύψους 600 δισ. ευρώ σε επίπεδο ΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Aκρίβεια: H Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών
Επικαιρότητα |

Φον Ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: H Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών

H Κομισιόν εκκινεί ερευνητική διαδικασία για τις αθέμιτες πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών που τροφοδοτούν την ακρίβεια, επισημαίνει η Φον Ντερ Λάιεν σε επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη