Να περιέλθει το κράτος στα χέρια του πολίτη. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «Το όραμα μας είναι να φέρουμε όλο το κράτος στο κινητό του πολίτη, προκειμένου να έχει ελεύθερο χρόνο να ασχοληθεί με πολλά άλλα πράγματα και όχι με το πώς θα λύσει μια καθημερινή του διαδικασία», προσθέτοντας ότι το ελληνικό κράτος πρέπει «να γίνει αποτελεσματικό και να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, όντας ασφαλές». Κι αυτό γιατί «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Κλιματική Κρίση είναι εκεί έξω. Η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο το είδε με πολύ άσχημο τρόπο. Θα ήταν τελείως ανεύθυνο να μην συμπεριλάβουμε τις όποιες πολιτικές μας για την ενέργεια, σε οτιδήποτε κάνουμε, άμα θέλουμε μια τεχνολογία μα ανθρώπινο και πράσινο πρόσωπο» πρόσθεσε.

Σκυλακάκης στο Economist: Έρχεται νομοσχέδιο για τις μπαταρίες – Ψαλίδι 70% στις εγγυήσεις των επενδυτών

Ομογενειοποίηση

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ομογενειοποίηση «στον τομέα της υγείας όπου γίνεται εξαιρετική δουλειά, στον τομέα της δικαιοσύνης όπου χάρη στο πρόγραμμα των ψηφιοποιήσεων σήμερα 1,6 δισεκατομμύρια έγγραφα πηγαίνουν προς ψηφιοποίηση, έγγραφα τα οποία θα είναι έτοιμα την επόμενη μέρα, προκειμένου η τεχνητή νοημοσύνη να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα και πολιτικές οι οποίες πρέπει να ακολουθήσουμε».

Παράλληλα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην παραπληροφόρηση αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης, σημειώνοντας: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημοκρατία, την παραπληροφόρηση. Πρέπει να δούμε όσα ακούγονται για τη χώρα στο εξωτερικό. Το δεύτερο που πρέπει να εκμεταλλευτούμε είναι το πώς δομούμε ένα κράτος στο οποίο ο κόσμος να έχει ίση πρόσβαση και να εκφράζει την άποψή του».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία