Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αναμένοντας όμως τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα επικυρώσουν τη νίκη των Εργατικών, όπως έχουν δείξει άλλωστε το τελευταίο διάστημα οι δημοσκοπήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 8.210 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,25% στις 18.418 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,52% στις 7.671 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική Continental σημειώνει άλμα 9,7%, καθώς οι αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν ότι το τμήμα αυτοκινητοβιομηχανίας της εταιρείας θα επωφεληθεί από τις αυξήσεις τιμών, την εξοικονόμηση κόστους και τις αποζημιώσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Βέβαια, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξάγονται σήμερα. Οι δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν προεκλογικά έδειξαν σημαντική νίκη για το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, δίνοντας δυνητικά τέλος στα 14 χρόνια διακυβέρνησης του Συντηρητικού Κόμματος.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ελαφρώς υψηλότερες, με τη διετή απόδοση να αυξάνεται κατά μία μονάδα βάσης στο 4,175%. Η βρετανική λίρα είναι σχεδόν σταθερή έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και του ευρώ.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εποχικά και προσαρμοσμένες στις τιμές νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία συρρικνώθηκαν κατά 1,6% τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis. Οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 8,6% σε ετήσια βάση.

Οι παραγγελίες στον κλάδο κατασκευής εξοπλισμού μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων τρένων, αεροσκαφών και πλοίων, μειώθηκαν κατά 19,2% σε μηνιαία βάση. Η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε επίσης πτώση 2,9% στις νέες παραγγελίες. Τον ίδιο μήνα, οι νέες παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών μειώθηκαν κατά 4,3% σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές