Υπό το βάρος της αποκοπής μερίσματος του ΟΤΕ βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο εμφανίζει για ακόμη μία φορά τη γνώριμη, πλέον, νευρικότητά του στη ζώνη των 1.420 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,12% στις 1.421,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.461,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,09% στις 1.244,03 μονάδες.

Η γνώριμη νευρικότητα…

Η αγορά δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να κινηθεί με αποφασιστικότητα υψηλότερα, δείχνοντας και πάλι την αδυναμία του στη ζώνη των 1.420 μονάδων. Και σήμερα ο κλίμα επιβαρύνεται από την αποκοπή μερίσματος του ΟΤΕ, με τον τίτλο να προσγειώνεται άτσαλα κάτω από τα επίπεδα των 13,20 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι μετοχές του ΟΤΕ θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,68552 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

Την ίδια ώρα, οι συναλλαγές δείχνουν ότι θα παραμείνουν χαμηλές, δεδομένης και της αμερικανικής αργίας σήμερα. Και αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν θα ξεκαθαρίσει το διεθνές τοπίο πριν τις γαλλικές εκλογές της Κυριακής, η αγορά θα παραμείνει σε στάση αναμονής και το επιλεκτικό ενδιαφέρον θα εξακολουθεί να συντηρεί τα τρέχοντα επίπεδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένων και των τελευταίων συνεδριάσεων που «τέσταραν» για τα καλά το επίπεδο – κλειδί των 1.400 μονάδων, διαγραμματικές στηρίξεις μπορούν να εντοπιστούν στις 1.407 και 1.395 μονάδες, προτού αρχίσουμε να προσανατολιζόμαστε προς την διαγραμματικώς σπουδαία περιοχή των 1.350, ενώ πιθανές αντιστάσεις πριν το ορόσημο των 1.500 υπάρχουν στις 1.450 και 1.472 μονάδες του Γενικού Δείκτη.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ χάνει 4,42%, με τις Εθνική, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται επίσης ήπια πτωτικά. Καμία όμως δεν κινείται με απώλειες άνω του 0,5%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Alpha Bank, Cenergy, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ και Τιτάν.

Στον αντίποδα, Βιοχάλκο και Motor Oil σημειώνου κέρδη λίγο πάνω από το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΔΑΑ, Πειραιώς, Σαράντης, ΟΠΑΠ και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών