H Delta Air Lines απέσυρε ορισμένες επιλογές γευμάτων από δεκάδες διεθνείς πτήσεις αυτή την εβδομάδα, ώρες αφότου ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι οι αναφορές για «χαλασμένο» φαγητό σε πτήση με προορισμό το Άμστερνταμ ανάγκασαν το αεροπλάνο να προσγειωθεί στη Νέα Υόρκη. Η Delta σέρβιρε ζυμαρικά στην κύρια καμπίνα μόνο σε περίπου 75 διεθνείς πτήσεις την Τετάρτη. Δεν ήταν σαφές εάν οι αλλαγές μενού θα συνεχιστούν.

Αεροπορικές: Ποια δίνει μερίσματα κερδών – ρεκόρ στους εργαζομένους

Η Delta ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες για τα χαλασμένα γεύματα στην πτήση από το Ντιτρόιτ στο Άμστερνταμ.

Σε ένα μέιλ προς το προσωπικό την Τετάρτη, ο Ash Dhokte, ο οποίος ηγείται της υπηρεσίας καμπίνας στην Delta, δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία διερευνά τι πήγε στραβά και ότι «έχουν εφαρμοστεί άμεσες διορθωτικές ενέργειες για να αποφευχθεί η επανάληψη».

Ο ανταγωνισμός δεν συγχωρεί

«Παρακαλούμε να εξετάσετε το πιάτο πριν το σερβίρετε και να μην σερβίρετε τρόφιμα που μπορεί να έχουν μολυσματική ουσία», έγραψε ο Dhokte, σημειώνοντας ότι τα περιστατικά ασφάλειας τροφίμων επί του σκάφους είναι «εξαιρετικά σπάνια»

Το περιστατικό συνέβη εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής, όταν η Delta και οι αντίπαλοί της ανταγωνίζονται με ένταση για τους ταξιδιώτες. Οι αεροπορικές εταιρείες σερβίρουν χιλιάδες γεύματα την ημέρα στους πελάτες και τέτοια περιστατικά είναι σπάνια, δήλωσε ο Henry Harteveldt, ταξιδιωτικός σύμβουλος και ιδρυτής της Atmosphere Research Group.

«Η Delta λαμβάνει συνετά μέτρα. Όταν φοβάσαι το φαγητό, δεν θέλεις να αρρωστήσει κανείς στο αεροπλάνο», δήλωσε ο Harteveldt. «Η μετάβαση σε όλα τα ζυμαρικά είναι η ασφαλέστερη και πιο έξυπνη επιλογή».

Η αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει μια άλλη πρόκληση: μια πιθανή απεργία των εργαζομένων στη μεγάλη εταιρεία τροφοδοσίας εν πτήσει Gate Gourmet.

«Η Gate Gourmet μας εξυπηρετεί σε 19 εγχώριους σταθμούς και εξετάζουμε στρατηγικές για να περιορίσουμε τις διαταραχές για εσάς και τους πελάτες μας σε περίπτωση διακοπής», δήλωσε ο Dhokte.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή