Ολοκληρώνεται από την εταιρεία Καλλιμάνης η διαδικασία απόσυρσης της παρτίδας, στην οποία μετά από έλεγχο του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε παρουσία παθογόνου μικροοργανισμού. Πρόκειται για συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος Γαρίδες γίγας (Jinga) αποφλοιωμένες προβρασμένες χωρίς έντερο βαθιάς κατάψυξης με αριθμό LOT 240171 και ημερομηνία ανάλωσης 05/10/2025.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που αφορά πολύ μικρή παρτίδα της παραγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος και καλούμε τους καταναλωτές να μην το καταναλώσουν. Πραγματοποιώντας ελέγχους σε προηγούμενες και σε επόμενες παρτίδες, δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα.

«Η εταιρεία μας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα ακολουθεί τα υψηλότερα standards ασφάλειας σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Η υψηλή ποιότητα των τροφίμων, η ασφάλεια τους και η φροντίδα του καταναλωτή είναι στον πυρήνα της φιλοσοφίας και της καθημερινότητας της Καλλιμάνης. Γι’ αυτό και λαμβάνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να διατηρήσουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη και πίστη των καταναλωτών μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Καλλιμάνης .

Νωρίτερα σήμερα, ο ΕΦΕΤ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία απαιτούσε «την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος»

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου προϊόντος με τα στοιχεία: ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ (JINGA) ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΕΡΟ ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ – KALLIMANIS, καθαρού βάρους 350 γρ., με ημερομηνία κατάψυξης 06/10/2023, ημερομηνία ανάλωσης 05/10/2025 και αριθμό παρτίδας / LOT 240171, που παράγεται από την εταιρεία «DARDANEL GREECE ΜΟΝ. Α.Ε.». Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω), να μην το καταναλώσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής
Επιχειρήσεις |

Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής

Η ISOMAT, προσθέτει στη μακρά αλυσίδα δράσεων προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης τη συγκεκριμένη ενέργεια, κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη την ευαισθητοποίησή της απέναντι σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη.