Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση σε 150 στελέχη και υπαλλήλους της εταιρείας 1.284.388 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών.

Η δωρεάν διάθεση των μετοχών έρχεται σε εφαρμογή του εγκριθέντος από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της στις 27.06.2023 και εξειδικευθέντος με την από 19.10.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Προγράμματος Διάθεσης Δωρεάν Μετοχών της εταιρείας.

Πράσινο φως στην Πειραιώς για διανομή μερίσματος – Πότε θα δοθεί

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η δωρεάν διάθεση των μετοχών «πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εγκεκριμένου ετήσιου σχήματος μεταβλητών αποδοχών και κατόπιν διαπίστωσης της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων αυτού».

Η συνολική αξία των ανωτέρω μετοχών ανήλθε σε 4.518.476,98 ευρώ, βάσει της τιμής κλεισίματος 3,518 ευρώ της μετοχής της εταιρείας στις 02.07.2024. Οι ως άνω μετοχές αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 27.06.2023 προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας.

Οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στην κατηγορία των μελών του προσωπικού των οποίων οι επαγγελματικές δραστηριότητες έχουν ουσιώδη αντίκτυπο στο προφίλ κινδύνου (MRTs) έχουν υποχρέωση διακράτησης των εν λόγω μετοχών για ένα έτος από την ημερομηνία κτήσης τους. Μετά και την προαναφερόμενη διάθεση, η Πειραιώς Financial Holdings κατέχει συνολικά 2.608.759 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,21% του συνόλου των μετοχών της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής
Επιχειρήσεις |

Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής

Η ISOMAT, προσθέτει στη μακρά αλυσίδα δράσεων προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης τη συγκεκριμένη ενέργεια, κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη την ευαισθητοποίησή της απέναντι σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη.