Αδεια για επένδυση 551 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε η Foxconn Singapore για την υλοποίηση δύο έργων παραγωγής έξυπνων προϊόντων ψυχαγωγίας και εξοπλισμού έξυπνων συστημάτων στη βόρεια επαρχία Κουάνγκ Νιν του Βιετνάμ, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Foxconn, η μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευαστής και συναρμολόγησης ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, έχει ήδη σημαντικές δραστηριότητες στο Βιετνάμ.

ΗΠΑ: Οι νέοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα, η ναυτιλία και τα οφέλη για Βιετνάμ και Μεξικό

Μέσω της μονάδας Foxconn Singapore, ο γίγαντας της Ταϊβάν έχει λάβει άδεια για ένα έργο 263,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή προϊόντων έξυπνης ψυχαγωγίας με ετήσια δυναμικότητα 4,18 εκατομμυρίων μονάδων ετησίως, όπως ανέφερε η εφημερίδα Quang Ninh.

Το δεύτερο έργο, με επένδυση 287,2 εκατομμυρίων δολαρίων και σε έκταση 12,4 εκταρίων (30,64 στρεμμάτων), θα κατασκευάσει εξοπλισμό έξυπνου συστήματος, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πιστοποιητικό, τα δύο έργα θα ολοκληρώσουν την υλοποίηση της επένδυσης τον Ιούλιο του 2026. Μετά από μια περίοδο εγκατάστασης μηχανημάτων και δοκιμαστικής λειτουργίας, στόχος είναι να ξεκινήσουν την επίσημη παραγωγή τους τον Μάιο του 2027.

Πέρυσι, η Foxconn ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια σε δύο νέα έργα στο Quang Ninh για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και εξαρτημάτων τηλεπικοινωνίας.

Πάνω από 3,2 δισ. επενδύσεις στο Βιετνάμ

Η Foxconn έχει επενδύσει περισσότερα από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο Βιετνάμ από τότε που εισήλθε για πρώτη φορά στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας τη δεκαετία του 2000. Τα περισσότερα από τα εργοστάσια παραγωγής της βρίσκονται στις βόρειες επαρχίες Bac Ninh και Bac Giang.

Τον περασμένο μήνα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ανέφεραν ότι η Foxconn έλαβε επίσης άδεια για επένδυση 383 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εργοστάσιο παραγωγής πλακέτας τυπωμένων κυκλωμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία