Πτωτικά κινήθηκαν, ως επί το πλείστον, οι αγορές της Ασίας, με τον Ιαπωνικό Nikkei 225 να διορθώνει μετά τα νέα ιστορικά υψηλά του πάνω από τις 41.000 μονάδες.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Βρήκαν στηρίγματα για την άνοδο, κέρδη για την Alibaba

Ο Nikkei παρουσίασε μια ασταθή συνεδρίαση και τελικά υποχώρησε 0,29%. Ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε επίσης από τα υψηλά ρεκόρ, καταγράφοντας πτώση 0,59%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 1,38% υψηλότερα και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,91%. Αυτοί οι δείκτες ήταν οι μόνοι σημαντικοί που έκλεισαν σε θετικό έδαφος στην Ασία.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Samsung Electronics κέρδισαν 2,25% και έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο τους από τον Ιανουάριο του 2021. Η εταιρεία εκτίμησε ότι τα λειτουργικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου θα αυξηθούν σχεδόν 15 φορές, κυρίως λόγω της ανάκαμψης των τιμών των ημιαγωγών από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,09%, ενώ ο CSI300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,96%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έχασε 0,18%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι δαπάνες των νοικοκυριών της Ιαπωνίας για τον Μάιο μειώθηκαν απροσδόκητα κατά 1,8% σε πραγματικούς όρους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν υπολογίσει άνοδο 0,1%.

Τα στοιχεία των δαπανών των νοικοκυριών αποτελούν βασικό μέτρο για την αξιολόγηση του στόχου της Τράπεζας της Ιαπωνίας να πραγματοποιήσει έναν «ενάρετο κύκλο» αυξανόμενων μισθών και τιμών.

Η μέση δαπάνη ανά νοικοκυριό τον Μάιο ήταν 290.328 γιεν (1.799,28 δολάρια), ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα διαμορφώθηκε σε 500.231 γιεν, αυξημένο κατά 6,4% σε ονομαστικούς όρους και 3% υψηλότερο σε πραγματικούς όρους από το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές