Ήπια θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών να είναι το αναμενόμενο, την ώρα που πλέον τα βλέμματα έχουν στραφεί στη Γαλλία και στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,28% στις 8.264 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,36% στις 18.516 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,16% στις 7.708 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, νευρικότητα επικρατεί για τις μετοχές των BNP Paribas και UBS, καθώς φέρονται να εκφράζουν ενδιαφέρον για την αγορά της γερμανικής μονάδας διαχείρισης περιουσίας της HSBC, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Καμία έκπληξη από Βρετανία

Οι αγορές ανέμεναν, ούτως ή άλλως, τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα να βρίσκεται σε πορεία να κερδίσει μια τεράστια κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις γενικές εκλογές της χώρας, ανατρέποντας τους Συντηρητικούς μετά από 14 χρόνια.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι Εργατικοί πέρασαν το όριο που απαιτείται για να κυβερνήσουν μόνοι τους, ενώ ο απερχόμενος πρωθυπουργός Rishi Sunak παραδέχτηκε την ήττα. Ο Keir Starmer, ηγέτης των κεντροαριστερών Εργατικών, θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν άνοδο 1,6% τον Ιούνιο στις 288.455 στερλίνες κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Halifax. Σε σχέση με τον Μάιο οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,2%, ενώ σε επίπεδο τριμήνου υποχώρησαν κατά 0,5%.

Τέλος, η βιομηχανική παραγωγή στον γερμανικό μεταποιητικό τομέα μειώθηκε κατά 2,5% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, οι αναλυτές ανέμεναν να κινηθεί υψηλότερα. Η παραγωγή στον κλάδο μειώθηκε κατά 6,7% σε σύγκριση με τον Μάιο πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές