Ήπια κέρδη εμφανίζει σήμερα η Wall Street, καθώς επανέρχεται από την αργία της 4ης Ιουλίου, με τα στοιχεία από την αγορά εργασίας όμως να θολώνουν λίγο το τοπίο για το αν τελικά η Federal Reserve έχει το περιθώριο για μειώσεις επιτοκίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,10% στις 39.268 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,04% στις 5.539 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,18% στις 18.221 μονάδες.

Αν και βραχύβια η τρέχουσα εβδομάδα, οι τρεις δείκτες κλείνουν θετικά το 5ήμερο. Ο Nasdaq και ο S&P 500 έχουν κερδίσει περισσότερο από 2,5% και 1,4%, ενώ ο Dow υστερεί, προσθέτοντας περίπου 0,5%. Οι αγορές ήταν κλειστές την Πέμπτη για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη, στο Παρίσι πλέον το βλέμμα

Σε επίπεδο τίτλων, η Macy’s κερδίζει περισσότερο από 6%, μετά από μια αναφορά της Wall Street Journal ότι ένας επενδυτής έχει αυξήσει την προσφορά του για να αποκτήσει ένα μερίδιο στην εταιρεία.

Στο ταμπλό της Wall Street

Επίσης, η Tesla, συνεχίζει το μίνι ράλι ανόδου της με το σημερινό +2%, αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων ανέφερε ότι ο αριθμός των παραδόσεων οχημάτων του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα ευρέως αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας έδειξαν μια αύξηση κατά 206.000 στις νέες θέσεις εργασίας, τον Ιούνιο και μια ελαφρά άνοδο του ποσοστού ανεργίας, το οποίο αυξήθηκε στο 4,1%. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει σταθερό στο 4%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν μετά την ανακοίνωση, καθώς παραμένουν οι προσδοκίες ότι η αύξηση της ανεργίας θα ωθήσει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα στοιχεία της ADP που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν μικρότερη αύξηση των μισθοδοσιών του ιδιωτικού τομέα από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ήταν υψηλότερες από τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Επιπλέον, τα στοιχεία του τομέα των υπηρεσιών από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού έδειξαν απροσδόκητα μια συρρίκνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street