Να «αγγίξει» τις 1.440 μονάδες και να επιβεβαιώσει την απόσταση ασφαλείας από τις στηρίξεις που έχτισε αυτήν την εβδομάδα προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, αν και οι συναλλαγές παραμένουν επιφυλακτικές, ενόψει του δευτέρου γύρου των γαλλικών εκλογών την Κυριακή.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,31% στις 1.440,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.510,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,31% στις 1.271,29 μονάδες.

Εξωγενής αβεβαιότητα

Ενώ το ΧΑ κατάφερε να κρατήσει τη στήριξη των 1.398 – 1.402 μονάδων, δείχνει μεγάλη αστάθεια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια αντίδραση προς τα υψηλότερα επίπεδα, ώστε να αφήσει πίσω του οριστικά την περιοχή. Μια αστάθεια που τροφοδοτείται από τη διεθνή πολιτική αβεβαιότητα που ακούει στο όνομα «Γαλλία», δεδομένου του ότι πολλοί ξένοι επενδυτές προσπαθούν να μειώσουν την έκθεσή τους στον κίνδυνο μιας αναταραχής υπό τα πιθανά σενάρια που μπορεί να προκύψουν την επόμενη ημέρα.

Βέβαια, το ΧΑ μπορεί να παραμένει σε μια ζώνη που ούτε υψηλότερα πάει, αλλά ούτε και χαμηλότερα επιτρέπει στους πωλητές να κινηθούν, αφού έχει χάσει «μόλις» 5% από την πρόσφατη κορυφή-υπερπολυετή υψηλά- των 1.500 μονάδων, και μόνο 3% από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Μια επίδοση που τηρουμένων των αναλογιών δεν αφήνει τις «αρκούδες» να κυριαρχήσουν και να «χαλάσουν» τη μεσο-μακροπρόθεσμη τάση του.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που έχουν κάνει καλές διορθώσεις ώστε τα επίπεδα τους να αποτελούν καλά σημεία εισόδου για αρκετούς αγοραστές, οι οποίοι όσο προσεγγίζεται η ζώνη των 1.400 μονάδων γίνονται και πιο αποφασιστικοί. Μια αποφασιστικότητα όμως που θα δοκιμαστεί από τη νέα εβδομάδα, εάν η τελική σύνθεση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ανεβάσει τον κίνδυνο μιας κρίσης για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Σαράντης, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Cenergy, Aegean, ΔΑΑ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Alpha Bank, Eurobank, Jumbo, ΟΠΑΠ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και Autohellas.

Στον αντίποδα, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος και Λάμδα σημειώνουν μικρές απώλειες, οι οποίες δεν ξεπερνούν καν το 0,3%, ενώ οι Coca Cola και η ΔΕΗ δεν έχουν μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών