Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα στο χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, με τον γενικό δείκτη να περιορίζεται σε ένα στενό εύρος διακύμανσης, ενώ ο τζίρος παραμένει πεισματικά χαμηλά, καθιστώντας σχετικά αδύναμα τα αγοραστικά σήματα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,23% στις 1.439,19 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 24,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.510,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,31% στις 1.271,29 μονάδες.

Μικρές στηρίξεις για τα επίπεδα

Μέχρι τώρα η εικόνα που δείχνει η αγορά είναι να κρατήσει τα επίπεδα που ανάκτησε αυτήν την εβδομάδα, χωρίς να παίρνει μεγαλύτερο ρίσκο. Οι επιλεκτικές συναλλαγές, αλλά και ο χαμηλός ακόμη τζίρος αποτυπώνουν με μεγάλη γλαφυρότητα αυτή τη στάση, η οποία δεν πρόκειται όπως όλα δείχνουν να αλλάξει κατά τη λήξη της εβδομάδας.

Η αγορά δεν δείχνει να αντιδρά και στη χθεσινή αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τον οίκο Standard & Poor’s, η ανάλυση του οποίου έδωσε απαντήσεις σε δύο κρίσιμα ερωτήματα της αγοράς. Δηλαδή ότι η εξυγίανση του κλάδου βαίνει προς ολοκλήρωση και ότι τα επίπεδα κερδοφορίας μπορούν να συντηρηθούν, ακόμη και υπό το σενάριο των μειώσεων επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αυτό που λείπει όμως από την αγορά είναι τα κεφάλαια και η αποφασιστικότητα των ξένων. Και μπορεί αυτοί να απασχολούνται με τις γαλλικές εκλογές, εντούτοις περιμένουν να δουν από την εγχώρια ηγεσία πρωτοβουλίες για την έγκαιρη υλοποίηση των απαιτούμενων διαρθρωτικών και φιλοεπενδυτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα τονώσουν τους ρυθμούς της εγχώριας οικονομικής ανάπτυξης και θα προσελκύσουν ξένους επενδυτές στην ελληνική Κεφαλαιαγορά. Αυτές είναι και οι προϋποθέσεις για την επιβεβαίωση των προβλέψεων περί διατηρήσιμης αυξημένης εταιρικής κερδοφορίας των εισηγμένων στη φετινή χρήση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Σαράντης και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 2,73% έκαστη, με την ΕΥΔΑΠ να είναι στο +1,26%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Autohellas, Alpha Bank, Cenergy, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Aegean, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Τιτάν, ΔΕΗ, Jumbo, Coca Cola, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΑΑ, αλλά καμία δεν κινείται με απώλειες άνω του 0,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
JP Morgan: Αναβαθμίζει τη σύσταση του ΟΤΕ – Στα 17,30 ευρώ η τιμή στόχος
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Αναβαθμίζει τη σύσταση του ΟΤΕ η JP Morgan, στα 17,30 ευρώ η τιμή στόχος

Παρόλα αυτά, η JP Morgan πιστεύει ότι οι ανησυχίες των επενδυτών είναι υπερβολικές και οι μετοχές διαπραγματεύονται σε ελκυστική αποτίμηση - ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με απόδοση EFCF 9,4%