![Αμερικανοί: Γιατί… κουνούν μαντήλι στις ΗΠΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/china-eastern-airlines-scaled-1.jpg)
Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να γνωρίσουν νέες εμπειρίες, το τελευταίο οι Αμερικανοί το κάνουν λίγο περισσότερο. Για την Ikiah McGowan, μεγάλο μέρος των ταξιδιών της πηγάζει από την επιθυμία να βρει ένα μέρος που αισθάνεται σαν στο σπίτι της – αλλά εκτός των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC.
Τουρισμός: Σχεδόν διπλάσιοι οι επισκέπτες σε μια διετία
Έτσι η 39χρονη McGowan βρέθηκε πρόσφατα να πετάει από το Όστιν στην Πορτογαλία για ένα 10ήμερο ταξίδι… πειραματισμού με δεκάδες άλλους Αμερικανούς που ονειρεύονταν να μετακομίσουν στο εξωτερικό.
Ο McGowan ήταν μέρος του εναρκτήριου ταξιδιού από την Expatsi, μια εταιρεία που βοηθά τους Αμερικανούς να μετακομίσουν στο εξωτερικό μέσω ειδικών προγραμμάτων.
Για το ταξίδι του Μαρτίου, οι ταξιδιώτες πλήρωσαν μειωμένη τιμή 1.000 δολαρίων για να περάσουν 10 ημέρες στην Πορτογαλία ακολουθούμενη από 1.200 δολάρια για 12 ημέρες στην Ισπανία. (Κάποιοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν ένα σκέλος του ταξιδιού, ενώ άλλοι έμειναν για ολόκληρη την εκδρομή των 22 ημερών.)
Αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα ταξίδια είναι κάτι περισσότερο από τυπικές διακοπές. Σε κάθε πόλη, οι ταξιδιώτες συμμετέχουν σε ένα σεμινάριο μισής ημέρας με επικεφαλής εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν τα υλικοτεχνικά μέσα και τα έξω της μετανάστευσης, καλύπτοντας τον οικονομικό σχεδιασμό, τις θεωρήσεις, την υγειονομική περίθαλψη, την ακίνητη περιουσία και άλλα νομικά θέματα.
Τις υπόλοιπες ημέρες, ένας τοπικός ξεναγός δείχνει στους ταξιδιώτες γύρω από γειτονιές με μια αναπτυσσόμενη αμερικανική κοινότητα ομογενών ή άλλες τοποθεσίες όπου η ομάδα έχει εκφράσει ενδιαφέρον και ένας μεσίτης τους δείχνει ακίνητα προς πώληση ή ενοικίαση.
Μετακόμιση σκέφτονται οι Αμερικανοί
Περισσότεροι Αμερικανοί θα μπορούσαν σύντομα να διερευνήσουν τις επιλογές τους στο εξωτερικό.
Μια ανάλυση του CNBC των δεδομένων αναζήτησης Google των ΗΠΑ δείχνει μια άνοδο στους χρήστες που αναζητούν όρους που σχετίζονται με το «πώς να μετακινηθείτε στη χώρα X» από τα μέσα Ιουνίου. Το ενδιαφέρον διογκώθηκε μετά το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ του 2024 μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 27 Ιουνίου.
Ήταν «μια τρελή εβδομάδα» για την Jen Barnett, συνιδρύτρια της Expatsi, η οποία λέει ότι η επισκεψιμότητα στον ιστότοπο έχει αυξηθεί κατά 800%.
Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τις αιτήσεις βίζας για να μετακομίσουν και να εργαστούν στο εξωτερικό τείνει να αυξάνεται μετά από μεγάλες πολιτικές στιγμές, δήλωσε προηγουμένως στο CNBC η Masha Sutherlin, επικεφαλής μετανάστευσης στην εταιρεία Deel.
Και νέα ταξίδια
Η Expatsi θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη περιοδεία του, επίσης στην Πορτογαλία και την Ισπανία, τον Σεπτέμβριο. Ο Barnett λέει ότι η εταιρεία ελπίζει να φιλοξενήσει οκτώ ταξίδια το 2025 και να επεκταθεί σε νέες αγορές όπως το Μεξικό, η Γαλλία και η Ιταλία.
Ο Barnett λέει ότι η ταξιδιωτική εταιρεία τείνει να προσελκύει «ανθρώπους που ενδιαφέρονται να είναι στοχαστικοί μετανάστες, που θέλουν να σέβονται πραγματικά τον τόπο στον οποίο μετακομίζουν και όχι μόνο να δημιουργούν μία μικρή Αμερική σε κάποια άλλη χώρα».
Όσο για τη McGowan, το πρώτο της ταξίδι στην Πορτογαλία δεν ήταν τέλειο και δεν έχει αποκλείσει εντελώς τη μετακόμισή της εκεί ακόμα. Έβρεχε για το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού της, αλλά δεν ήταν κάτι που την πτόησε: Μου άρεσε ακόμα και η Πορτογαλία να βρέχει καθημερινά, κάτι που είναι καλό σημάδι».
Δεν έχει αποκλείσει ακόμη τη χώρα και σχεδιάζει να επιστρέψει τον Οκτώβριο, λέει: «Έχω ακόμα πολλά πράγματα να γνωρίσω μόνη μου».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![UniCredit: Σφοδρός ανταγωνισμός με Commerzbank για τις γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ot_unicredit_commerzbank2-600x352.png)
Στα χαρακώματα UniCredit και Commerzbank για τις γερμανικές ΜμΕ
Η UniCredit έχει εξαπολύσει μιντιακή επίθεση μέσω της θυγατρικής της στη Γερμανία θέλοντας να δείξει στους συντηρητικούς Γερμανούς επιχειρηματίες ότι τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη
![Amazon: Ανοίγει κατάστημα ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης στο Μιλάνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Amazon-parafarmacia-600x331.png)
Με... ιταλικό αέρα το νέο φυσικό κατάστημα της Amazon
Η Amazon ανοίγει ένα «παραφαρμακείο» στο Μιλάνο, που θα διαθέτει μια σειρά από είδη ομορφιάς και προσωπικής φρροντίδας
![Πολυτέλεια: Η νέα τάση των πλούσιων Κινέζων που τρομοκρατεί τους οίκους πολυτελείας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/china-luxury-scaled-1-600x480.jpg)
Η νέα τάση στην Κίνα που προκαλεί τρόμο στους οίκους πολυτελείας
Πριν όχι πολλά χρόνια, οι Κινέζοι καταναλωτές ήταν τα αστέρια για όσους πούλαγαν πολυτέλεια, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει για την πλούσια ελίτ της τεράστιας χώρας.
![JPMorgan: Εργαζόμενοι υποβάλλουν αίτημα να σταματήσει η πλήρης επιστροφή στο γραφείο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot__prosopa_JamieDimonJPmorgan-768x606-1-600x473.png)
Οχι στην επιστροφή στο γραφείο, λένε οι εργαζόμενοι της JPMorgan
Το αίτημα των εργαζομένων της JPMorgan έρχεται καθώς αυξάνονται και οι προσπάθειες για συνδικαλισμό
![Δασμοί σε αλουμίνιο και χάλυβα: Κόστος και χάος στην αμερικανική βιομηχανία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trump_alouminio-600x352.png)
Δασμοί σε αλουμίνιο και χάλυβα: Κόστος και χάος στην αμερικανική βιομηχανία
Η αναστάτωση στις αμερικανικές επιχειρήσεις, οι προετοιμασίες και η πίεση προς την κυβέρνηση
![Ευρωπαϊκές startup άμυνας: Σε ύψη ρεκόρ η ροή ιδιωτικών κεφαλαίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/EUROFIGHTER_J-600x400.jpg)
Στα ύψη οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startup του αμυντικού τομέα
Οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startup που ασχολούνται με την άμυνα και συναφείς τεχνολογίες αυξήθηκαν κατά 24% το 2024 φτάνοντας στο ποσό ρεκόρ των 5,2 δισ. δολαρίων
![Μεξικό: Η πρόεδρος Κλαούντια Σεϊνμπάουμ γράφει το εγχειρίδιο χειρισμού του Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/Claudia-Sheinbaum-1-600x400.jpg)
Η πρόεδρος του Μεξικού γράφει το εγχειρίδιο χειρισμού του Τραμπ, λέει η WSJ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ «εντυπωσίασε τον Τραμπ μένοντας πιστή στα όπλα της και χωρίς να τον ανταγωνιστεί»
![ΕΕ: Προτιμούμε τις διαπραγματεύσεις απο τα αντίποινα στους δασμούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/usa-europe-kivotia-600x300.jpg)
Ποιά είναι η «γραμμή» που αποφάσισαν οι 27 της ΕΕ απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Η «γραμμή» που αποφασίστηκε στην διαδικτυακή σύσκεψη των υπουργών Εμπορίου της ΕΕ
![Meta: Απολύει όσους έχουν «χαμηλές επιδόσεις» και τους στιγματίζει](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/ot_zuckerberg_sad-600x352.png)
Η Meta απολύει με γνώμονα «χαμηλές επιδόσεις» κάνοντας δυσκολότερη τη ζωή των απολυμένων
Η ταμπέλα που βάζει η Meta χειροτερεύει τα πράγματα για όσους απολύονται.
![Commerzbank: Περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας για να αποφύγει την εξαγορά από την Unicredit](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/Commerzbank-1-600x400.jpg)
Χιλιάδες απολύσεις στην Commerzbank για να αποφύγει την εξαγορά από την Unicredit
Η Commerzbank σχεδιάζει να περικόψει 3.000-4.000 θέσεις εργασίας, επί συνόλου 42.000 υπαλλήλων