Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να γνωρίσουν νέες εμπειρίες, το τελευταίο οι Αμερικανοί το κάνουν λίγο περισσότερο. Για την Ikiah McGowan, μεγάλο μέρος των ταξιδιών της πηγάζει από την επιθυμία να βρει ένα μέρος που αισθάνεται σαν στο σπίτι της – αλλά εκτός των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC.

Τουρισμός: Σχεδόν διπλάσιοι οι επισκέπτες σε μια διετία

Έτσι η 39χρονη McGowan βρέθηκε πρόσφατα να πετάει από το Όστιν στην Πορτογαλία για ένα 10ήμερο ταξίδι… πειραματισμού με δεκάδες άλλους Αμερικανούς που ονειρεύονταν να μετακομίσουν στο εξωτερικό.

Ο McGowan ήταν μέρος του εναρκτήριου ταξιδιού από την Expatsi, μια εταιρεία που βοηθά τους Αμερικανούς να μετακομίσουν στο εξωτερικό μέσω ειδικών προγραμμάτων.

Για το ταξίδι του Μαρτίου, οι ταξιδιώτες πλήρωσαν μειωμένη τιμή 1.000 δολαρίων για να περάσουν 10 ημέρες στην Πορτογαλία ακολουθούμενη από 1.200 δολάρια για 12 ημέρες στην Ισπανία. (Κάποιοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν ένα σκέλος του ταξιδιού, ενώ άλλοι έμειναν για ολόκληρη την εκδρομή των 22 ημερών.)

Αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα ταξίδια είναι κάτι περισσότερο από τυπικές διακοπές. Σε κάθε πόλη, οι ταξιδιώτες συμμετέχουν σε ένα σεμινάριο μισής ημέρας με επικεφαλής εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν τα υλικοτεχνικά μέσα και τα έξω της μετανάστευσης, καλύπτοντας τον οικονομικό σχεδιασμό, τις θεωρήσεις, την υγειονομική περίθαλψη, την ακίνητη περιουσία και άλλα νομικά θέματα.

Τις υπόλοιπες ημέρες, ένας τοπικός ξεναγός δείχνει στους ταξιδιώτες γύρω από γειτονιές με μια αναπτυσσόμενη αμερικανική κοινότητα ομογενών ή άλλες τοποθεσίες όπου η ομάδα έχει εκφράσει ενδιαφέρον και ένας μεσίτης τους δείχνει ακίνητα προς πώληση ή ενοικίαση.

Μετακόμιση σκέφτονται οι Αμερικανοί

Περισσότεροι Αμερικανοί θα μπορούσαν σύντομα να διερευνήσουν τις επιλογές τους στο εξωτερικό.

Μια ανάλυση του CNBC των δεδομένων αναζήτησης Google των ΗΠΑ δείχνει μια άνοδο στους χρήστες που αναζητούν όρους που σχετίζονται με το «πώς να μετακινηθείτε στη χώρα X» από τα μέσα Ιουνίου. Το ενδιαφέρον διογκώθηκε μετά το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ του 2024 μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 27 Ιουνίου.

Ήταν «μια τρελή εβδομάδα» για την Jen Barnett, συνιδρύτρια της Expatsi, η οποία λέει ότι η επισκεψιμότητα στον ιστότοπο έχει αυξηθεί κατά 800%.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τις αιτήσεις βίζας για να μετακομίσουν και να εργαστούν στο εξωτερικό τείνει να αυξάνεται μετά από μεγάλες πολιτικές στιγμές, δήλωσε προηγουμένως στο CNBC η Masha Sutherlin, επικεφαλής μετανάστευσης στην εταιρεία Deel.

Και νέα ταξίδια

Η Expatsi θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη περιοδεία του, επίσης στην Πορτογαλία και την Ισπανία, τον Σεπτέμβριο. Ο Barnett λέει ότι η εταιρεία ελπίζει να φιλοξενήσει οκτώ ταξίδια το 2025 και να επεκταθεί σε νέες αγορές όπως το Μεξικό, η Γαλλία και η Ιταλία.

Ο Barnett λέει ότι η ταξιδιωτική εταιρεία τείνει να προσελκύει «ανθρώπους που ενδιαφέρονται να είναι στοχαστικοί μετανάστες, που θέλουν να σέβονται πραγματικά τον τόπο στον οποίο μετακομίζουν και όχι μόνο να δημιουργούν μία μικρή Αμερική σε κάποια άλλη χώρα».

Όσο για τη McGowan, το πρώτο της ταξίδι στην Πορτογαλία δεν ήταν τέλειο και δεν έχει αποκλείσει εντελώς τη μετακόμισή της εκεί ακόμα. Έβρεχε για το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού της, αλλά δεν ήταν κάτι που την πτόησε: Μου άρεσε ακόμα και η Πορτογαλία να βρέχει καθημερινά, κάτι που είναι καλό σημάδι».

Δεν έχει αποκλείσει ακόμη τη χώρα και σχεδιάζει να επιστρέψει τον Οκτώβριο, λέει: «Έχω ακόμα πολλά πράγματα να γνωρίσω μόνη μου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή