Κάποιοι εργαζόμενοι δυσανασχετούν με τα επαγγελματιικά ταξίδια, αντιμετωπίζοντας καθυστερημένες πτήσεις, μέτρια και απρόσωπα καταλύματα και γενικότερη ταλαιπωρία. Αλλά σε γενικές γραμμές οι εργαζόμενοι φαίνονται πρόθυμοι να ξαναβγούν στον δρόμο.

Επαγγελματικά ταξίδια: Αλλαξαν για πάντα μετά την πανδημία – Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι εταιρείες

Περίπου το 67% των εργαζομένων που ταξίδεψαν τρεις ή περισσότερες φορές τα τελευταία δύο χρόνια πιστεύει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας του, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα σε 3.750 επαγγελματίες που αναγκαστικά γίνονται ταξιδιώτες, από το SAP Concur που μελέτησε το Fortune. Ταυτόχρονα, πολλοί εργαζόμενοι πιστεύουν επίσης ότι δεν τους παρέχεται ίση ταξιδιωτική πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες.

Οι νέοι είναι πρόθυμοι

Οι νεότεροι εργαζόμενοι είναι πιθανότερo να πιστεύουν ότι τα επαγγελματικά ταξίδια είναι σημαντικά για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους σε σύγκριση με παλαιότερες γενιές, αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό να πουν ότι τους βάζουν κωλύματα. Περίπου το 19% των ερωτηθέντων θεωρεί την έλλειψη ευκαιριών ταξιδιού στην έλλειψη αρχαιότητας και ένα άλλο 18% το αποδίδει στην ηλικία του, σύμφωνα με την έρευνα.

Περίπου το 14% πιστεύει ότι δεν έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει επειδή φροντίζει άτομα, όπως παιδιά ή ηλικιωμένους, και ένα άλλο 11% των ερωτηθέντων λέει ότι το θέμα είναι το φύλο τους. Πιο αναλυτικά, αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι οι γυναίκες αισθάνονται πιο συχνά ότι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες σε σύγκριση με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων στα εταιρικά ταξιδιωτικά προγράμματα γενικά, η SAP συνιστά στους εργοδότες να συμβουλεύουν τρία βασικά βήματα: Αρχικά, επικοινωνήστε με τους υπαλλήλους για να δείτε ποια είναι τα σημεία που προκαλούν δυσφορία και ρωτήστε αν νιώθουν ότι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να κάνουν επιχειρηματικά ταξίδια σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους. Δεύτερον, πρέπει να υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι έχουν τα κατάλληλα εργαλεία που χρειάζονται για να ταξιδέψουν με επιτυχία. Και τρίτον, πρέπει να υπάρχει πρόσβαση σε εξωτερική βοήθεια, εάν αυτό απαιτείται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή