Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Ίλον Μασκ πρόκειται να λάβει επίσημη προειδοποίηση για την αποτυχία καταπολέμησης επικίνδυνου περιεχομένου, αναφέρει το scmp.com. Πρόκειται για μία ακόμα επίδειξη δύναμης από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν θέσει στο στόχαστρο τις Big Tech τις τελευταίες εβδομάδες.

Tesla: Βίντεο δίνει μια πρώτη γεύση από το πώς θα είναι η υπηρεσία Robotaxi

Η κλιμάκωση – η οποία θα μπορούσε τελικά να ανοίξει το δρόμο για πρόστιμα ύψους 6% των εσόδων του Χ – είναι πιθανό να ανακοινωθεί από τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν πριν από τις θερινές διακοπές, σύμφωνα με όσα αναφέρουν παράγοντες της Κομισιόν.

Εάν το Χ δεν κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να απαντήσει στα ζητήματα που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αρχή θα μπορούσε να προχωρήσει σε επίσημη προειδοποίηση πριν από το τέλος του έτους, ανέφεραν οι πηγές. Μετά από αυτό, η εταιρεία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει οικονομική ποινή για μη συμμόρφωση.

Σταθερά στα ραντάρ της ΕΕ ο Μασκ

Η προειδοποιητική βολή κατά του Χ ακολουθεί την έναρξη έρευνας από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ τον Δεκέμβριο. Οι εποπτικές αρχές των Βρυξελλών έχουν κάνει έρευνες σχετικά με τον χειρισμό περιεχομένου από την πλατφόρμα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν επίσης ξεκινήσει έρευνες για τις Meta Platforms, AliExpress και ByteDance TikTok.

Το AliExpress λειτουργεί από την Alibaba Group Holding, ιδιοκτήτρια της South China Morning Post.

Η Κομισιόν δήλωσε ότι οι έρευνες εναντίον του Χ βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν χρονικά όρια για το επόμενο βήμα. Το Χ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές της ΕΕ και ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές, ή DMA, είναι δύο νέοι νόμοι που στοχεύουν στις πιο ισχυρές διαδικτυακές πλατφόρμες. Η ΕΕ έχει πλέον επιταχύνει την επιβολή των νέων εξουσιών της.

Η DSA έγινε νομικά εκτελεστή τον περασμένο Αύγουστο, καθορίζοντας κανόνες περιεχομένου για πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, διαδικτυακές αγορές και καταστήματα εφαρμογών. Αναγκάζει τους ιδιοκτήτες τους να πατάξουν την παραπληροφόρηση και το απαράδεκτο περιεχόμενο, όπως η ρητορική μίσους, η τρομοκρατική προπαγάνδα και οι διαφημίσεις για μη ασφαλή παιχνίδια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή