Συνεχίζεται η ανάπτυξη των δικτύων franchise στην ελληνική αγορά, με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Lapin House: Κλείνει ο κύκλος του franchise στην Ελλάδα – Ανάπτυξη με εταιρικά καταστήματα

Στο πλαίσιο αυτό, ανοδική πορεία κατέγραψαν τα δίκτυα franchise τόσο για το πρώτο τρίμηνο του 2024 όσο και σε όλη τη διάρκεια του 2023. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται αύξηση των σημείων franchise σε ποσοστό της τάξεως του 3,2%, με το σύνολο των σημείων πώλησης (εταιρικά, franchise, shop in a shop, corner) να ανέρχεται στα 22.689 το 2023, από 21.983 που ήταν το 2022, σύμφωνα με το δείγμα έρευνας για το «Πανόραμα Franchise 2024».

Στο προφίλ των υποψήφιων franchisees το 2024,  παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές και διαφοροποιήσεις σε σχέση με προηγούμενα έτη, με ενδεικτική την ποιοτική και ποσοτική αύξηση υποψήφιων επενδυτών.

Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο κρίσεων και ανασφάλειας, το franchising βγαίνει αλώβητο, προσφέροντας τη σιγουριά σε νέους franchisees, επιχειρηματίες και όσους αναζητούν ευκαιρίες επιχειρηματικής ανέλιξης και επαγγελματικής αποκατάστασης. Η ευελιξία, η διορατικότητα και η ετοιμότητα για αλλαγή θα είναι ουσιώδεις παράγοντες στον μεταβαλλόμενο κόσμο του franchising.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρωτοβουλίες του ομίλου Fourlis στον κομμάτι των αθλητικών ειδών περιλαμβάνουν και την είσοδο στον χώρο της δικαιόχρησης franchise. Πρόσφατα ο Βασίλης Φουρλής ανέφερε πως ο όμιλος «πειραματίζεται» με τη δημιουργία συστήματος franchise σε περιοχές που δεν βγαίνει οικονομικά ένα εταιρικό κατάστημα Intersport.

Οι πρώτοι υποψήφιοι για την ανάθεση του franchise, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κ. Φουρλή, είναι μεμονωμένοι έμποροι που λειτουργούν ήδη καταστήματα αθλητικών και σήμερα δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε γνωστές μάρκες όπως Nike και Adidas μετά την απόφαση των τελευταίων να περιορίσουν δραστικά το δίκτυο συνεργατών τους, μέσω των οποίων πωλούνται τα προϊόντα τους.

Η Fourlis σκοπεύει να εκμεταλλευθεί το γεγονός πως αποτελεί έναν από τους προνομιακούς συνεργάτες των διεθνών brands, προκειμένου να διεισδύσει σε μικρότερες αγορές σε όλη την Ελλάδα με όχημα το franchise. Το project «δουλεύεται» αυτή τη στιγμή από τα στελέχη του ομίλου, και μόλις είναι έτοιμο θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις