Με τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την οποία εγκρίθηκαν οι μεταβολές ελέγχου στις Entersoft και SoftOne, ανοίγει ο δρόμος για να περάσουν οι δύο εταιρείες πληροφορικής υπό τον έλεγχο της Olympia Group.

Από εδώ και πέρα υπάρχει ένας ορίζοντας περίπου δύο εβδομάδων για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημόσιας πρότασης, να καθοριστούν τα ποσοστά ελέγχου του νέου βασικού μετόχου και να βγει η Entersoft από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Αυτό υπολογίζεται να γίνει την εβδομάδα 15-19 Ιουλίου.

Επιχειρήσεις: Στον «αστερισμό» των deals η ελληνική αγορά – Οι ευκαιρίες

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν πρόκειται να ακολουθηθεί και για τη SoftOne, μιας και η εταιρεία δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Olympia Group

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα και χωρίς αστερίσκους την μεταβολή ελέγχου στις δύο εταιρείες, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την Olympia Group.

Πάντως, δεν αναμένεται να γίνει κάποια κίνηση συγχώνευσης των δύο εταιρειών Πληροφορικής, παρά το γεγονός ότι θα έχουν στην μετοχική τους σύνθεση σε κυρίαρχη θέση την Olympia Group, καθώς οι Entersoft και SoftOne κατέχουν ήδη υψηλά μερίδια στους τομείς δραστηριοποίησής τους και οι προοπτικές τους είναι εξαιρετικά ευοίωνες.

Ουσιαστικά δηλαδή οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να «τρέχουν» παράλληλα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είναι κάτι που είχε ξεκαθαρίσει και ο Πάνος Μαρτίνης, CEO της SoftOne, ο οποίος σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας ανέφερε ότι όταν «η επενδυτική αυτή κίνηση ολοκληρωθεί (εξαγορά της Entersoft από την Olympia) αναμένεται να αλλάξει τους συσχετισμούς, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση του οικοσυστήματός μας στην ελληνική και περιφερειακή αγορά».

Επιπλέον, ο κ. Μαρτίνης ξεκαθάριζε ότι η εξαγορά της Entersoft από την Olympia δεν αλλάζει, τουλάχιστον για την ώρα, τη δομή και την καθημερινή λειτουργία της SoftOne.

Ομοίως, και η Entersoft συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητες βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία μέσω χρηματιστηριακής ανακοίνωσης, γνωστοποίησε την έναρξη διαδικασιών συγχώνευσης με απορρόφηση των τριών κατά 100% θυγατρικών της, δηλαδή των Wedia, RetailSoft και Ιnfopower.

Σημειώνεται ότι η Entersoft είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής και, ειδικότερα, στην αγορά εφαρμογών και υπηρεσιών λογισμικού για επιχειρήσεις. Στον ίδιο τομέα δραστηριοποιείται και η SoftOne.

Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού χθες άναψε χθες το πράσινο φως για την απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρίες Rucio Investment και Olympia Group επί της Entersoft μέσω της εταιρίας Unity Holding μέσω υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης αγοράς μετοχών.

Ομοίως εγκρίθηκε η μεταβολή του ελέγχου της SoftOne από αρνητικό αποκλειστικό σε κοινό από τις εταιρείες Rucio Investment, «Rocinante Investments και «Grey Squirrel Services.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού «εξέτασε τον αλληλένδετο χαρακτήρα των συναλλαγών, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν ως χωριστές συναλλαγές, και τη φύση του αποκτώμενου ελέγχου και αξιολόγησε τις συναλλαγές ως μία ενιαία συγκέντρωση».

Η Επιτροπή προχώρησε σε έρευνα των ανταγωνιστικών συνθηκών στην αγορά του λογισμικού για επιχειρήσεις στην οποία δραστηριοποιούνται και οι δύο εταιρείες και «έκρινε ότι οι συνθήκες ανταγωνισμού στις επηρεαζόμενες αγορές σε οριζόντιο επίπεδο δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής, ότι η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις