Το σερί οκτώ ημερών για τις μετοχές της Tesla έστειλε την πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά φέτος.

Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν με άνοδο 2,1% την Παρασκευή καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί συνεχόμενων ημερήσιων κερδών της εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Σε αυτό το διάστημα, η μετοχή κέρδισε 38%, προσθέτοντας 220 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το ράλι έλαβε ώθηση από τις παραδόσεις δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Tesla: Για πρώτη φορά σε λίστα αγοράς της κινεζικής κυβέρνησης

Ενώ οι αναλυτές ήταν θετικοί για αυτές τις ισχυρότερες από τις αναμενόμενες παραδόσεις, σημείωσαν την πρώτη διαδοχική τριμηνιαία πτώση των παραδόσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας για περισσότερο από μια δεκαετία. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι παρέδωσε 443.956 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο των 439.302 που είχαν υπολογίσει οι αναλυτές στη Wall Street, αλλά μειώθηκε σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα.

«Το χειρότερο είναι στον καθρέφτη οπισθοπορείας για την Tesla», έγραψε ο αναλυτής της Wedbush Securities Inc. Daniel Ives σε σημείωμα της Παρασκευής. «Πολύ σημαντικό, φαίνεται ότι η Κίνα είδε μια «μίνι ανάκαμψη» το τρίμηνο του Ιουνίου».

Η Κίνα αγοράζει Tesla

Η  κινεζική κυβέρνηση ανέφερε ότι ορισμένες κρατικές εταιρείες στη Σαγκάη αγόρασαν το Model Y της Tesla για επαγγελματική χρήση. Ωστόσο, ο αυξημένος ανταγωνισμός στη χώρα έχει πυροδοτήσει πολέμους τιμών και ανησυχίες για τη ζήτηση για τον κατασκευαστή EV φέτος.

Η Tesla είχε μια δύσκολη χρονιά καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Ίλον Μασκ ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις προσωπικού τον Απρίλιο, ενώ ακολούθησαν επιπλέον περικοπές έως και 20%.

Οι μετοχές της Tesla, οι οποίες διαπραγματεύονταν σε αρκετά στενό εύρος τιμών από τις αρχές Μαΐου, αναπήδησαν. Η μετοχή έχει ξεπεράσει τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών – ένας μακροπρόθεσμος δείκτης τάσης στον οποίο οι έμποροι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή. Οι μετοχές της Tesla είχαν υποχωρήσει έως και 1,6% την Παρασκευή πριν κλείσουν υψηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση