Οι πελάτες της Chase Bank ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με χρεώσεις στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της  Wall Street Journal  η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα λιανικής της  προειδοποιεί ότι μπορεί να αρχίσει να χρεώνει τους πελάτες για τους λογαριασμούς τους. Αυτό θα επηρεάσει περίπου 86 εκατομμύρια πελάτες.

JPMorgan: Μετά τον Ντίμον ποιος – H δύσκολη υπόθεση εύρεσης διαδόχου

Οι πιθανές χρεώσεις, λέει η Μαριάννα Λέικ, διευθύνουσα σύμβουλος καταναλωτικής και κοινοτικής τραπεζικής στην JPMorgan, είναι αποτέλεσμα νέων κανονιστικών κανόνων που περιορίζουν τις υπερανάληψη και τις καθυστερήσεις. Η Λέικ λέει ότι η τράπεζα θα μετακυλίσει αυτά τα αυξημένα έξοδα στους πελάτες, γεγονός που θα βάλει τους τίτλους τέλους στις μέχρι τώρα δωρεάν υπηρεσίες, όπως ο έλεγχος λογαριασμών και τα εργαλεία διαχείρισης περιουσίας. Και λέει ότι αναμένει ότι και άλλες τράπεζες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Oι νέοι κανόνες

Η απειλή της χρέωσης για  δωρεάν υπηρεσίες δεν είναι νέα. Εδώ και μια δεκαετία πολλές τράπεζες δήλωσαν ότι θα πρόσθεταν ένα τέλος εξυπηρέτησης στις χρεωστικές κάρτες λόγω κανονιστικών αλλαγών. Λίγοι το έκαναν, ωστόσο, καθώς φοβούνταν μια εξέγερση των καταναλωτών.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ξανά, ειδικά καθώς οι καταναλωτές αγωνίζονται με τον πληθωρισμό και το υψηλότερο κόστος ζωής, αλλά δεν είναι σίγουρο.

Οι νέοι κανόνες θα περιορίσουν τις καθυστερημένες πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας στα 8 δολάρια και τις χρεώσεις υπερανάληψης στα 3 δολάρια. Οι νέοι κανόνες κεφαλαίου θα απαιτήσουν επίσης να διατηρούν περισσότερα αποθεματικά έναντι στεγαστικών δανείων και δανείων πιστωτικών καρτών, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις δυνατότητες καταναλωτικών δανείων, προειδοποιούν οι τράπεζες.

«Δεν είναι πρακτικό για πολλές από τις υπηρεσίες να είναι δωρεάν εάν δεν μπορούμε να αντλήσουμε από αυτές τις ομάδες κερδών», σημειώνει η Λέικ.

Φυσικά, το αν αυτοί οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ μπορεί να εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των εκλογών του Νοεμβρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να τα καταργήσει ή να τα αμβλύνει. Και οι τράπεζες έχουν ασκήσει αγωγές για να αποτρέψουν την εφαρμογή τους. Ορισμένες από αυτές τις υποθέσεις εκκρεμούν επί του παρόντος ενώπιον των δικαστών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή