Η Τουρκία θα αποκαλύψει σύντομα συμφωνία με την BYD Co. για την κατασκευή εργοστασίου αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στα δυτικά της χώρας, δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι, ενισχύοντας την παρουσία της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη σε μια εποχή κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην επαρχία Μανίσα, όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο.

BYD: Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία της

Το νέο εργοστάσιο θα βελτιώσει την πρόσβαση της BYD στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή η Τουρκία έχει συμφωνία τελωνειακής ένωσης με το μπλοκ. Η ΕΕ προχώρησε αυτή την εβδομάδα σε σχέδια για την επιβολή προσωρινών δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από την Κίνα, πλήττοντας την BYD με πρόσθετη επιβάρυνση 17,4% επιπλέον του υφιστάμενου συντελεστή 10%.

Υπάρχει επίσης μια εγχώρια αγορά που πρέπει να εξυπηρετηθεί, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 7,5% των πωλήσεων αυτοκινήτων πέρυσι στην Τουρκία, μια χώρα με πληθυσμό σχεδόν 90 εκατ. κατοίκων.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπαναχωρεί από τα σχέδια που ανακοίνωσε πριν από σχεδόν ένα μήνα για την επιβολή πρόσθετου δασμού 40% σε όλα τα οχήματα από την Κίνα, επικαλούμενη προσπάθειες για την ενθάρρυνση των επενδύσεων. Η απόφαση αυτή ακολούθησε συνομιλίες μεταξύ του Ερντογάν και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Αστάνα του Καζακστάν. Τουρκία

Η BYD έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, καθώς έχει γίνει η μάρκα αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα. Η εταιρεία σκοπεύει τώρα να φέρει τα φθηνότερα EV της στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Seagull hatchback, που αναμένεται να πωλείται για λιγότερο από 20.000 ευρώ.

Η BYD εγκαινίασε την Πέμπτη το πρώτο της εργοστάσιο EV στη Νοτιοανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα στην Ταϊλάνδη. Η BYD έχει επίσης αναλάβει ένα πρώην εργοστάσιο της Ford Motor Co. στη Βραζιλία και εξετάζει τοποθεσίες για ένα εργοστάσιο στο Μεξικό. Το πρώτο της εργοστάσιο αυτοκινήτων της στην Ευρώπη βρίσκεται υπό κατασκευή στην Ουγγαρία.

Οι πωλήσεις της BYD εκτινάχθηκαν στο ρεκόρ των 982.747 οχημάτων το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένες κατά περισσότερο από 40% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αν και οι πωλήσεις της εταιρείας στην Ευρώπη ήταν υποτονικές μέχρι στιγμής, η BYD οργανώνει μια σημαντική προωθητική ενέργεια μάρκετινγκ στην περιοχή, παίρνοντας τη θέση της Volkswagen AG ως κύριος χορηγός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή